avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executor Judecatoresc sau ANRP ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executor Judecatoresc sau ANRP ?

Am o sentinta civila definitiva si irevocabila pentru un teren in baza Legii 10, teren ce nu mai poate fi restituit in natura. "Tribunalul obliga primaria sa emita dispozitie prin care sa propuna masuri in echivalent sub forma de puncte"
Rugamintea ar fi daca poate cineva sa ma lamureasca unde trebuie sa ma adresez Am auzit mai multe pareri Executor Judecatoresc sau la Comisia Centrala pt. stabilirea Despagubirilor de la ANRP ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DEBRA , utilizator 18:36, 27 Februarie 2016
În baza unei cereri scrise şi înregistrată la primăria respectivă, verificaţi dacă primarul a emis dispoziţia prin care propune reparaţia în echivalent prin puncte, aceasta urmând a fi transmisă A.N.R.P.
Hotărârea judecătorească definitivă la care faceţi referire trebuie pusă în executare de primarul localităţii în termen de 30 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.
Dacă hotărârea obligă primarul, iar acesta nu se conformează de bună voie dispoziţiilor instanţei în termenul arătat, treceţi la etapa executării silite apelând la executorul judecătoresc competent, cu cerere expresă de a fi amendat primarul cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere (conf. art.24 alin. (2) din Legea 554/2004), iar dacă dvs. aveţi pretenţii aveţi posibilitatea de a cere penalităţi.

Privitor punctelor care reprezintă măsurile reparatorii în echivalent, unde 1 punct = 1 leu, veţi constata cu stupoare că un teren sau o locuinţă poate fi evaluat/ă în baza unor expertize legale la echivalente derizorii, de genul 2000 puncte !
Însă aşteptaţi comunicarea deciziei ANRP privind punctele realizate, care aceasta o puteţi ataca în instanţă dacă vă nemulţumeşte.

Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Niunin Tiberiu, Consilier juridic
Va multumesc mult de tot pentru deosebita dvs. amabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)
Ce alternative am? mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, nu sunt sigura daca subiectul meu este bine incadrat aici,daca nu imi cer scuze. Este vorba despre faptul ca am o Hotarare definitiva pe Legea ... (vezi toată discuția)
Dosar anrp legea 10 - cale de rezolvare administrativa sau judiciara? ktistai ktistai Buna ziua, Am un dosar depus la A.N.R.P., despre care mi s-a confirmat de catre institutia amintita, ca este complet si ca, prin urmare, nu mai este necesar ... (vezi toată discuția)