avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare - plangere contraventionala

Buna ziua,

Pe data de 04.12.2010 am parcat masina in cartierul ANL Brancusi, sector 6, Bucuresti pe un loc marcat doar cu cifra 20. Fiind in vizita de 1 noapte masina a ramas pe acel loc de parcare pana a doua zi. A doua zi m-am trezit cu instiintare in parbriz ca am fost sanctionat conform HCGMB 124/2008 cu 1500 RON pentru blocarea locului de parcare. Tin sa mentionez ca in tot cartierul Brancusi toate locurile sunt marcate cu numere (deci altundeva nu stiu unde puteam sa parchez) si dupa cum am fost informat de cine sta in acel cartier ca nu sunt date toate locurile - iar cele care sunt date au pus pe ele ori autorizatie ori au inscris numarul de inmatriculare a autovehicului care are locul respectiv(astfel de locuri erau si nu am parcat pe ele dar pe acesta era trecut doar numarul 20).
Bun... imi vad de ale mele... si azi prin posta primeste tatal meu recomandata si cand se duce sa o ridice sa faca infarct.
Am primit proces verbal pentru accea parcare in care conform lor am incalcat HCGMB 124/2008 si sunt sanctionat conform art.22 lit. b din HCGMB 124/2008 cu 1500 RON.
Acum am scos aceasta hotarare, am citit si intradevar amenda e intre 1500-2500 RON, dar nu am gasit nicaieri cum ar trebui sa stiu ca acel loc este platit de cineva. Nu avea nimic decat un 20 (am facut si poze cu/fara masina pe el ca poate ajuta). Am mai citit ca "nerezidentii" ar trebui sa aiba asigurat un loc de parcare in astfel de loc rezidential, loc care lipseste cu desavarsire din catierul ANL Brancusi (toate locurile numerotate, cateva deasupra numarului aferent numarul de inmatriculare sau autorizatia si atat - unde parchezi ca iti iei 1500 RON amenda#-o).
Acum pe procesul verbal este scris incomplet si gresit numele meu si deasemenea au gresit si o cifra din CNP.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Cum pot sa stiu daca pot sau nu sa parchez pe un loc si al cui este? Pot da in judecata pe motiv ca nu era inscris pe acel loc nr inmatriculare sau autorizatia?
2. Pot cere (si castiga) anularea procesului verbal pe motivul numelui scris gresit sau a CNP-ului?

Daca se poate cu oricare din aceste "tool-uri" va sunt recunascator in a-mi scrie cum sa procedez. Ce trebuie sa scriu in contestatie pt 1 sau 2 (pe scurt - elaborez eu mai departe).

Va multumesc si sper ca voi primi un pic de ajutor :)!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:00, 14 Decembrie 2010
Un loc de parcare "al cuiva" :) - luat cu chirie de la primarie, trebuie inscriptionat cu acord nr... din data de... pentru a putea fi considerat ocupat. In rest, nicio alta inscriptie nu conteaza.
contesta pv in 15 zile de la primirea lui si invoca viciile identificate. daca numele / cnp sunt gresite vei cistiga sigur.
Un model de contestatie pentru anularea PV invocand viciile puteti sa imi furnizati? LINK?

Va multumesc pt ajutor!
1. La contestatie trebuie atasat si copie dupa procesul verbal?
2. Copie dupa buletin/permis?
3. Trebuie scris de mana sau merge si tehnoredactat?

Multumesc anticipat!
intocmiti plingerea in 2 exemplare, la care adaugati copie pv si carte identitate. o depuneti la judecatoria secor 6. este bine sa fie tehnoredactata pentru a fi inteleasa de catre judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare resedinta - am primit amenda ni_co68 ni_co68 am fost sanctionat contraventional conform H.C.G.M.B. nr.124/2008,art.21 lit A si sanctionat de art.22 pct.1 lit b cu amenda cuprinsa intre 1500-2500 lei .Ce ... (vezi toată discuția)
Legislatia parcare resedinta Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu indicarea legislatiei care reglementeaza atribuirea parcarilor de resedinta precum si drepturile si obligatiile celui ... (vezi toată discuția)
Amenda - parcare pe loc cu abonament adas1984 adas1984 Buna ziua, Acum o saptamana am parcat masina in fata blocului. Dimineata, m-am trezit cu o Nota de Constatare in parbriz prin care mi se aducea la ... (vezi toată discuția)