avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie a locuintei

Care sunt sumele asigurate si sumele de plata corespunzatoare acestora?
asigurarea obligatorie a locuintei se poate plati si in rate?
Sunt facilitati pentru pensionari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 15:49, 14 Decembrie 2010
Preţul unei poliţe este de 10 euro pentru locuinţele de tip B - construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic (35% din total), respectiv 20 de euro pentru casele de tip A - cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn (65%).

Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată, pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor daune, este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Doar persoanele asistate social beneficiaza de reducere, in cazul acestora primele de asigurare fiind plătite din bugetele locale.
Facilitati pentru pensionari nu exista. Plata primei de asigurare se face numai integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)
Impozite locale casa din lemn gcercelaru gcercelaru 1. In baza carui act normativ sau metodologii de aplicare se poate incadra o casa executata din lemn cu structura de grinzi de lemn si pereti din OSB in ... (vezi toată discuția)