"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
si eu sunt intr-o situatie similara tie, tot din judetul Cluj! eu am facut cerere pentru indemnizatie de nastere a copilului , am depus-o la unitatea in care sunt titulara, am nascut in luna iulie, insa nici un raspuns! ma gandesc foarte serios sa mai depun inca o cerere, iar daca in luna ianuarie nu imi dau banii, ii actionez in instanta! am vb cu un avocat, castig sigur procesul pentru ca nu exista nici o lege sau ordonanta care sa interzica acordarea acesteia si le voi cere daune morale mult mai mult decat valoarea salariului mediu/unitate!
Insa exista un termen de prescriptie al dreptului la actiune - art.283 alin.1 lit.e C.mun. dispune ca astfel de cereri se depun in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului...
Care articol abroga CCMUNN?Pentru ca cel la nivel de ramura invatamant a expirat....Nu se mai acorda premii,prime, ori acesta este ajutor pentru nastere?!