avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
Temeiul legal al acordarii il reprezinta art.51 lit.c din CCMN, in baza art.238 alin.1 C.mun. sau a art.8 alin.2 din Legea nr.130/1996.
si eu sunt intr-o situatie similara tie, tot din judetul Cluj! eu am facut cerere pentru indemnizatie de nastere a copilului , am depus-o la unitatea in care sunt titulara, am nascut in luna iulie, insa nici un raspuns! ma gandesc foarte serios sa mai depun inca o cerere, iar daca in luna ianuarie nu imi dau banii, ii actionez in instanta! am vb cu un avocat, castig sigur procesul pentru ca nu exista nici o lege sau ordonanta care sa interzica acordarea acesteia si le voi cere daune morale mult mai mult decat valoarea salariului mediu/unitate!
Insa exista un termen de prescriptie al dreptului la actiune - art.283 alin.1 lit.e C.mun. dispune ca astfel de cereri se depun in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului...
Pentru bugetarii din invatamant dupa Legea 118/2010 s-a interzis acest ajutor...asta e sistemul....cica sa traim bine!
Care articol abroga CCMUNN?Pentru ca cel la nivel de ramura invatamant a expirat....Nu se mai acorda premii,prime, ori acesta este ajutor pentru nastere?!

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)