avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
Pai atunci, n-am ce astepta...Ma pot duce acum la curtea de apel sa solicit o copie de pe sentinta , pe care tot ei o legalizeaza?Nu mai e valabil cu cele 15 zile de la comunicare in care scoala trebuie sa puna in aplicare sentinta?Cat e legal sa mai amane plata ajutorului pentru nastere?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
sce76, utilizator
Intr-adevar, puteti merge la arhiva Curtii de Apel sa solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea ca este irevocabila ... insa este posibil ca redactarea acestei hotarari sa nu fie inca facuta ... dar incercarea moarte n-are.

Art.261 C.mun. se refera numai la plata salariilor , iar ajutorul de nastere nu este un venit salarial.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)