avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
Buna ziua.Revin dupa mult timp, de fapt exact in ziua in care am primit MOTIVAREA JUDECATOREASCA, prin care instanta obliga angajatorul la plata unui salariu mediu brut pe unitate la data de 18.11.2010(data cererii mele).Nedumerirea mea este:
1.Ce trebuie sa fac acum?Pe comunicare scrie"definitiva si executorie de drept.Cu drept de recurs..."Astept sa treaca timpul pentru recurs si doar apoi cer banii?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
sce76, utilizator
2.Acest drept intra in categoria celor amanate de guvern pentru 2016?
3.Cum se calculeaza un salariu mediu brut pe unitate?
Va multumesc inca o data pentru ajutorul acordat.
1. Se poate pune in executare, intrucat hotararea este executorie si nu necesita investirea cu formuala executorie.

2. Se poate astepta daca se depune recurs sau nu , si apoi solutionarea recursului ..dupa care daca aveti castig de cauza si in recurs o puteti pune in executare.

3. Salariu mediu pe unitate este rezultatul unui calcul ce insumeaza toate salariile din unitate si apoi se imparte la numarul de angajati. Se raporteaza la data nasterii copilului, intrucat din acest moment erati indreptatit sa-l primiti.

4. Ajutoarele pentru nastere nu intra in categoria veniturilor salariale ... OUG nr.71/2009 prevede amanarea paltii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala .... fara a face precizarea ce inseamna prin drepturi de natura salariala ...
Va multumesc.
La multi ani!
Asa cum ma asteptam, angajatorul a depus recurs, deoarece"ei stiu ca trebuie sa-mi dea banii, dar mi-i vor da CAND VOR EI, nu cand vreau eu"(d-na director angajator:O)
Intrebarea mea este:ce trebuie sa fac eu?In afara de a avea rabdare.Termenul recursului este 1.02.2012, iar data depunerii cererii mele este 18.11.2010.X-(Se incearca, clar, o amanare cat mai mare...Daca nu vor avea castig de cauza, pot depune apel?Ma amana pana cand?Pot cere penalitati de intarziere ,in cazul in care castig eu?

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)