avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
referitor la invocatele 330/2009, oug1/2010 nu pot decat sa citez din ele:

"
In conformitate cu comunicatul de presa emis la "emiterea" OUG1/2010 se spune clar ca contractele colective de munca sunt respectate si garantate pana la expirare.Aveti atasat comunicat ministerul muncii.pdf
OUG1/2010 spune clar ca contractele colective de munca sunt garantate de constitutie, orice prevedere a legilor se aplica DUPA expirarea lor.Aveti mai jos motivarea luata din lege:
Avand in vedere ca prin Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, unele institutii finantate integral din venituri proprii s-au reorganizat prin schimbarea regimului de finantare, iar salarizarea personalului acestor institutii era realizata in temeiul unor contracte colective de munca negociate, contracte aflate la acest moment in vigoare, fiind garantate de art. 41 alin. (5) din Constitutia Romaniei, republicata,
luand in considerare ca nici Legea nr. 329/2009 si nici Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu contin vreo reglementare expresa cu privire la modul de incadrare a personalului din aceste institutii si la modul de salarizare a acestuia dupa expirarea contractelor colective de munca, situatie ce nu putea fi reglementata din cauza adoptarii concomitente a celor doua acte normative,
apreciind ca interventia legislativa de urgenta si extraordinara este justificata de necesitatea unei reglementari exprese cu privire la modul de incadrare si salarizare a acestei categorii de personal dupa expirarea contractelor colective de munca, unele dintre ele urmand a inceta in lunile ianuarie si februarie 2010, ....."
"

284 a fost emisa parca in decembrie.Daca cererea ta e depusa inainte de aceasta data , 284 nu are treaba cu cazul tau.Daca cererea e depusa dupa 284 , mai tarziu de 6 luni de la nasterea copilului nu mai primesti banii
sce76 a scris:

Desi tarziu, revin cu informatii, din respect pentru cei care m-au ajutat cu sfaturi=D>, pentru cei care s-au aratat interesati de problema mea si pentru a va cere din nou sprijinul..
Am avut primul termen in 20 iunie, cu judecare in lipsa si ...amanare pentru 10.10.2011, cand puiul meu implineste 1 an;amanare pentru ca paratul a depus intampinare:

"Avand in vedere ca finantarea cheltuielilor de personal in invatamant se asigura din bugetul de stat prin bugetele locale(...)intelegem sa punem in discutie oportunitate introducerii in cauza, in calitate de parata a CONSILIULUI LOCAL(...)"

asta pentru mine semanand a aruncatul pisiscii moarte in curtea vecinului...Pai , de ce nu mi-au spus in noiembrie , cand am depus cererea, ca ei(scoala), sunt de acord, daca Cons.local aloca fondurile necesare?Ba , mai mult de atat, motiveaza cererea de respingere a solicitarii mele , prin urmatoarele:

Codul de proced. civila (art.115-118, art.242.alin2)
Legea ed.nationale 1/2011(!!!!!!!)
Legea nr,330/2009(art.1,alin2)
OUG 1/2010
Legea 284/2010(art.37)

Ce am eu de facut in acest moment, avand in vedere ca nu am avocat si am facut cerere de judecare in lipsa?

Singura solutie este sa te opui la introducerea Consiliului Local in cauza, intrucat acesta nu are cum sa aiba calitate procesuala ... Actele normative nu au nicio legatura cu subiectul acelui litigiu ... la data respectiva - data depunerii cerewrii dvs de acordare a acelui ajutor - , Legea nr.284/2010 nici nu era in vigoare ... invocati CCMN si prevederile actelor normative de la acea vreme
daca consiliul local e ordonatorul de credite pentru scoala atunci trebuie chemati in instanta , la fel cum la mine ministerul sanatatii a fost cel ce a dat banii, nu spitalul .m-am batut 4 luni cu MS nu cu spitalul, si in final acceptul de plata pt salar a venit de la MS

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
guerila, utilizator
Bun si cum fac asta?In scris?Ma ajutati cu formularea asta prea protocolara pentru mine, cu onorata si onorabila ,domnule si doamna judecator, instanta.... si toate cele?Si da,Cons.local este ordonatorul de credite, dar trebuia sa-mi spuna ca scoala este de acord, daca aproba ordonatorul, nu sa arunce acum pisica moarta in curtea lor...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
sce76, utilizator
Daca nu cer prea mult, poate cineva sa ma ajute?Nu de alta, dar si pana acum ,toate demersurile le-am facut cu ajutorul dv. si acum de una singura ma simt...pierduta.:((

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)