angajatul ia amenda pentru parcare 15 mil
PV se completeaza pe numele firmei (contravenient)
directorul il pune pe angajat sa face plangere. acesta face si logic, respinge plangerea ca fiind introdusa de o pers fara calitate procesual activa.intre timp angajatul isi da demisia.
mai are angajatorul vreo cale impotriva angajatului acum?
la primul (si ultimul) termen, judele il intreaba daca intelege sa-si precizeze plangerea in sensul ca societatea sa-si insuseasca plangerea lui. cum acesta nu mai lucra acolo nu stia daca societatea va vrea acest lucru
instanta spune: am 2 solutii dintre care una mai putin favorabila dvs...dar dvs oricum nu veti plati acesti bani din buzunar(ca nu apareti in PV) : sa resping ca nefondat sau sa ridic exceptia lipsei calitatii
procesual active.
a ridicat din oficiu si solutia ati vazut-o
de ce ar fi una mai putin favorabila....?
cu ce il ajuta ca a respins ca fiind introdusa de o persoana fara calitate proc activa si nu ca nefondat?
Instanta, a dispus corect cand a respins plangerea ca fiind introdusa de o pers fara calitate procesual activa.
Numai societatea are calitate procesuala activa in acest litigiu.
In functie de cum va fi solutionat acest litigiu, societatea va avea interes sau nu sa se indrepte impotriva fostului salariat ori in temeiul Codului muncii (daca mai poate face acest lucru, adica daca nu i-a eliberat fostului salariat o foaie de lichidare in care nu sunt mentionate datorii catre societate) sau in temeiul Codului civil (daca i s-a mentionat fostului salariat ca nu are nicio datorie catre societate).
1. Dacă acţiunea a fost respinsă ca efect al admiterii excepţiei este posibil să se formuleze o nouă acţiune fie de persoana cu calitate procesuală activă, fie să fie introdusă împotriva persoanei obligate în raportul juridic dedus judecăţii atunci când acţiunea a fost respinsă pentru lipsa calităţii procesuale pasive.
2. Respingerea unei cereri ca nefondata implica faptul că nu există niciun motiv de anulare a PV de contraventie si in consecinta, sanctiunea aplicata este temeinica si legala.
3. Constestatia la PV trebuia sa fie facuta de catre angajator, intrucat procesul-verbal este intocmit pe numele acestuia.
pai bun...este respinsa ca efect al admiterii exceptiei
omul nu mai lucreaza la societatea aia si in plus are si foaie de lichidare ca nu mai are datorii.
acum societatea ar putea face o noua plangere impotriva PV ?chiar daca a trecut termenul de 15 zile?se considera intrerupt termenul de 15 zile si curge acum de la pronuntare?
e cu drept de recurs dar omul nu mai are de ce sa faca recurs ca el tot nu are calitate....zic eu...
societatea nu a vrut sa faca plangere motivand ca el a parcat el sa se descurce (desi aveau si jurist angajat - care trebuia sa stie ca angajatul nu are calitate)
Daca societatea poate dovedi ca sanctiunea primita se datoreaza culpei dvs, se poate adresa instantei sa va oblige la plata acesteia.
Societatea oricum o va plati amenda pentru ca nu a contestat p/v in termenul prevazut de lg.
Este adevarat ca o cerere de chemare in judecata intrerupe prescriptia, dar in cazul de fata nu opereaza prescriptia pt ca cererea a fost respinsa.
Proces omniasig
MAXIMMUSS
am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)