avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Administratorul unei societati a primit o amenda de la Finante ca nu a depus documentele contabile semestriale cerute de lege desi societatea avea activitatea suspendata. P-v de contraventie a fost dat pentru administratorul societatii iar plangerea impotriva lui s-a formulat de catre societate prin administratorul sanctionat. Finantele formuleaza intampinare si solicita respingerea plangerii pentru lipsa calitatii procesuale active. La primul termen s-a prezentat administratorul si si-a expus punctul de vedere in fata instantei, urmand ca aceasta sa se pronunte. Intrebarea mea este, exista riscul ca instanta sa respinga plangerea pentru exceptia invocata? si daca raspunsul este afirmativ care ar fi solutia pentru ca administratorul sa nu plateasca amenda ci sa i se dea doar un avertisment.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:02, 13 Februarie 2011
plingerea se va respinge daca nu este facuta in nume propriu de catre administrator, deoarece cel sanctionat este persoana fizica si nu firma.

singura sansa este sa se depuna o noua plingere, de data asta intocmita corect dar numai daca nu ati depasit termenul de contestatie (desi sunt sigur ca a fost depasit, dva aflndu-va la primul termen de judecata).

in varianta ce mai rea nu mai aveti nici o cale de atac si pv a devenit irevocabil. probabil ca un avocat v-ar fi costat mai ieftin decit amenda primita :)
Dar daca s-a prezentat nu se poate sa se acopere exceptia lipsei calitatii procesuale active?
Cand administratorul s-a prezentat i-a cerut datele si a mai depus un document in sustinerea plangerii.Multumesc!
Buna ziua,
calitate procesuala activa o are administratorul chiar daca este vorba si de o societate. trebuia ca administratorul sa solicite modificarea actiunii inainte de primul termen de judecata si sa ramana doar el ca titular al plangerii.
primul termen de judecata a fost deja....modificarea nu o mai poate face...dar daca in plangere s-a scris: "sc..... srl prin reprezentant legal pf in calitate de petent depune prezenta plangere...."
Amenda nu a fost luata de catre orice persoana fizica ci de cea care este administrator al sc....srl., prin urmare nu mi se pare normal sa se respinga plangerea pentru lipsa calitatii procesuale active atata timp cat obligatia consta in aceea ca administratorul sa depuna documentele societatii pe care o reprezinta si nu alte documente.
Va multumesc!
Plangerea trebuie formulata doar de persoana sanctionata contraventional,nu de alte persoane fizice sau juridice.
Plangerea va fi respinsa deoarece societatea nu are calitate procesuala.
Daca mai este in termen ,este bine ca administratorul sa introduca plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitate procesuala activa ContSters159316 ContSters159316 AM URMATOAREA SITUATIE : doua societatii SC A. si SC B. cu aceeasi asociati, aceeasi administratori, acelasi sediu. am primit o amenda contraventionala ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala -calitate procesuala Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va rog sa ma sprijiniti cu opinia dv. Am doua cazuri de sanctiuni contraventionale si confiscare de marfuri din motive datorate lipsei ... (vezi toată discuția)
Exceptia calitatii procesuale active multescu99 multescu99 Am contestat un proces verbal de contraventie. Problema este ca la denumirea societatii comerciale (amenda a fost aplicata pentru o societate comerciala), am ... (vezi toată discuția)