avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa calitate procesuala activa

AM URMATOAREA SITUATIE :
doua societatii SC A. si SC B. cu aceeasi asociati, aceeasi administratori, acelasi sediu.
am primit o amenda contraventionala pe SC A dar masina apartinea lui SC B.
asa ca am facut plangere dar pe SC B desi procesul verbal de contraventie era pe SC A , instanta a respins plngerea pe motiv de lipsa calitatii procesuale a SC B , firma care a facut plangerea .
sunt in stadiul de a face recurs.
recunosc ca plangerea s-a facut eronat
insa mai pot indrepta ceva in recurs?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 17:19, 20 Octombrie 2010
un consilier juridic crede ca in recurs se pot schimba partile?????????

e logic, la orice contraventie/ fapta penala. ..conduc beat masina vecinului... cine are raspunderea eu sau vecinul???
in concluzie, nu stiu ce cauta sc B in dosarul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
da oare de ce mai faceti recurs??
nu va mai straduiti degeaba, nu se mai poate face nimic.
revin cu o precizare;
Puteti face o cerere (motivata- lipsa comunicare la sediul firmei sanctionate etc)de repunere in termen art. 103 alin 2 C. proc.civ., in vederea savarsiri unui act de procedura (plangerea contraventionala), dar odata cu depunerea cererii de repunere in termen trebuie sa introduceti si plangerea contraventionala formulata de aceasta data de catre societatea sanctionata.
sunt sanse
Cu respect
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
CORECT, GRESEALA A FOST A JURISTULUI, FIRMA B NU AVEA CE CAUTA
una peste alta, chiar daca incerc eu sa dreg ceva
nelamurirea mea este : cum ar putea plati firma A o sanctiune pt un auto care nu-i apartine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am solicitat anularea unui proces-verbal de contraventie, prin care am fost sanctionata pt parcare ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen vasilica52 vasilica52 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de urmatoarea situatie In aprilie 2012 am fost oprit de un echipaj de politie pt ca nu aveam in functiune luminile ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita in cadrul plangerii contraventionale conform oug 195/2002 anulare partiala a procesului verbal? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 S-a intocmit PV pentru un eveniment rutier cu daune minore,fara victime ,pentru neacordare de prioritate.Implicati au fost soferul care la urcare in rampa ... (vezi toată discuția)