Cred ca se poate. :)
De ex. intr-un caz similar contra politiei rutiere, careia i s-a cerut repararea prejudiciului material, solutia a fost urmatoarea:
" Respinge plângerea formulată...în contradictoriu cu intimata DGPMB-BPR. Menţine procesul verbal de contravenţie ....Respinge cererea având ca obiect pretenţii formulată... în contradictoriu cu intimata DGPMB-BPR ca neîntemeiată. Irevocabilă în ce priveşte soluţia referitoare la plângere. Cu recurs în 15 zile de la comunicare în ce priveşte soluţia referitoare la capătul de cerere pretenţii."
Deci legea micii reforme se aplica strict la plangerea contraventionala, care cere anularea procesului verbal de contraventie.
Mai multe idei contra firmei de ridicari se gasesc aici:
[ link extern ]
Pe mine ma intereseaza chiar cum se poate face recurs cerand daune politiei rutiere (raspundere civila delictuala conf. art.998 - 999 cod civil) in cazul cand PV nu a fost anulat! #-o
Un motiv ar fi ca PV nu continea masura tehnico-administrativa a ridicarii masinii, asa cum prevede legea. Deci ridicarea masinii este lipsita de temei legal.
Dispozitia de ridicare este un act administrativ intre politia rutiera si firma de ridicari. Ea se emite, conform Hot.Consiliu Local, atunci cand se intrunesc 2 conditii: stationare neregulamentara si masina sa fie un obstacol pentru circulatie (ceea ce nu era!).
Astept sugestii pe aceasta tema!