avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere in termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere in termen

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de urmatoarea situatie
In aprilie 2012 am fost oprit de un echipaj de politie pt ca nu aveam in functiune luminile de intalnire in timpul zilei. Am dat actele si politistul a intrat in sediul politiei si a revenit cu un PV in care scria si ca aveam ITP expirat. Nu intelegeam ce s-a intamplat eu stiind ca sunt cu ITP facuta Am sustinut acest lucru, rugand sa solicite prin IJP verificarea afirmatiei mele, stiind ca Registrul Auto Roman a pus la dispozitia publicului un site accesibil oricarui cetatean, in care se vede daca un autovehicul are ITP facuta. A refuzat, dar intr-un final a trecut la rublica obiectii din PV ca eu sustin ca am ITP la zi. Am semnat si am luat PV iar el a intrat in sediu. Cand sa pun dovada de circulatie pt 15 zile in borseta cu acte am constatat ca nu dadusem certificatul de inmatriculare valabil (In 2009 mi s-au furat actele si le-am refacut, inclusiv certificatul de inmatriculare al masinii), ci cel pe care il declarasem furat in 2009. M-am dus imediat la sediul politiei si l-am mai gasit pe politist si i-am aratat certificatul de inmatriculare valabil. L-a examinat, mi-a dat dreptate si mi-a retinut dovada de circulatie provizorie (care nu mai era necesara), certificatul de inmatriculare vechi in vederea anularii si PV original, urmand ca si acesta sa fie anulat deoarece situatia reviziei tehnice era clarificata, urmand ca pe viitor sa fiu mai atent cu luminile de intalnire pe drum european pt care am primit avertisment. Ne-am strans mainele si ne-am vazut fiecare de drum. Inainte de sfarsitul anului 2012 avand nevoie de un certificat fiscal am constatat ca figurez cu o amenda neplatita. Am cerut lamuriri de la biroul de evidenta a amenzilor din cadrul Directiei de Taxe si am obtinut o copie a PV susamintit si pe care eu il credeam anulat.
Am formulat o contestatie la instanta judecatoreasca de care tinea localitatea unde s-a emis PV in care prezentam faptele si solicitam anularea PV si exonerarea de la plata amenzii. Am anexat si copie dupa certificatul de inmatriculare. La prima infatisare am fost doar eu prezent, dna presedinte a ascultat ce am declarat si a amanat hotararea pt a cere acte de la politie si avand in vedere ca sunt pensionar si domiciliul meu e la o departare de peste 600 km (cheltuieli in plus cu deplasarea) mi-a spus ca nu mai trebuie sa ma prezint la urmatoarea infatisare.
Acum am primit motivatia hotararii, A acceptat exceptia tardivitatii introducerii plangerii invocata de Inspectoratul de Politie si respinge plangerea mea ca tardiv introdusa si se mai scrie ca "in motivare, patentul arata in esenta, ca nu se face vinovat de savarsirea contraventiei, nu i s-a adus l-a cunostinta sanctionarea sa, iar despre existenta PV de contraventie a luat la cunostinta in momentul in care a solicitat eliberarea unui certificat fiscal. Plangerea contraventionala nu a fost expres motivata in drept. ..... Patentul nu a solicitat repunerea in termen de contestare a PV de contraventie, si nici nu a dovedit imprejurarii mai presus de vointa sa, in sensul art. 103 alin I Cod proc.civ. care l-au impiedicat sa formuleze plangerea contraventionala in termen legal."
In motivare nu apare faptul ca am dovedit la 5 minute de la intocmirea PV ca am ITP valabil (copia existand si la dosarul cauzei), nici ca politistul mi-a retinut dovada de circulatie provizorie (care nu mai era necesara), certificatul de inmatriculare vechi in vederea anularii si PV original. Nu stiu de ce au scris ca eu nu stiam de sanctionare si ca nu stiam de PV, cand atat in plangerea mea cat si in fata instantei eu am spus ca stiam si nu stiu de ce nu apar imprejurarile care dovedesc situatia in fapt.

Intrebarea mea este:
La recurs mai pot cere repunerea in termen? Sau ce dovezi sa mai aduc in favoarea mea.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plângere amendã politia rutiera mariusionutz mariusionutz Buna ziua, Astazi 09.02 am primit o amenda din partea politiei rutiere.am semnat procesul insa la un interval de o ora am citit mai bine pv si am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Sunt in afara tarii cu o masina a carei itp a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului remus39 remus39 sunt in afara tarii cu o masina a carei ITP a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului,sau poate creea ... (vezi toată discuția)
Itp si asigurare expirate de 4 ani CRIS-tyna CRIS-tyna ce se intampla daca am itp si asigurare expirate de 4 ani in spania,circuland in romania!? (vezi toată discuția)