avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate solicita in cadrul plangerii contraventionale ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate solicita in cadrul plangerii contraventionale conform OUG 195/2002 anulare partiala a procesului verbal?

S-a intocmit PV pentru un eveniment rutier cu daune minore,fara victime ,pentru neacordare de prioritate.Implicati au fost soferul care la urcare in rampa ,noaptea,fara iluminat stradal,dupa ce a oprit si nu a vazut nici o lumina sau vreo sursa reflectorizanta,a iesit in drumul principal si a acrosat usor o caruta fare nici o semnalizare,cu carutas beat si fara vesta reflectorizanta.Dupa suflatul in alcooltest,carutasul are 0,94 mg/l alcool in aerul expirat,recunoste ca nu purta vesta .Cu toate acestea soferul este sanctionat cu amenda si retinerea permisului 2 luni pentru neacordare de prioritate.Se poate cere prin plangerea contraventionala anularea suspendarii permisului tinand cont de circumstante si de gravitatea faptelor carutasului si sa ramana numai sanctiunea cu amenda?
De asemenea se poate cere aprobarea judecarii in lipsa celui care depune plangerea?
In temeiul art.242 alin.2 Cod proc.civ. se poate judeca in lipsa reclamantului,daca acesta o cere in mod expres in cuprinsul plangerii contraventionale.In ceea ce priveste speta,solicitati instantei de judecata admiterea cererii dvs.de a anula in intregime acest proces verbal,exonerarea dvs.de la plata amenzii,avand in vedere ca vina apartine in totalitate carutasului -avand in vedere alcoolemia,este fapta penala.

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
Multumesc pentru promtitudine !Toete cele bune va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident iliescuelena iliescuelena sambata , copilul meu a fost acrosat intr-o curba pe langa Fetesti de un autoturism ce circula din sens opus , carosabil ud.; culmea ca in spatele masinii ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 Buna ziua! In urma cu cateva luni, mai precis in data de 14 noiembrie 2014 am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)