avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

sambata , copilul meu a fost acrosat intr-o curba pe langa Fetesti de un autoturism ce circula din sens opus , carosabil ud.; culmea ca in spatele masinii respective era si un auto al politiei ; copilul meu a fost pus sa sufle in alcooltest , soferul celalalt refuzand iar politaiul care mai tarziu ne-am dat seama erau prieteni ne-au propus sa mergem la sectie; aici copilul a fost bagat intr-o camera , iar celalt sofer in alta , la un moment dat din discutiile celorlalti acesta si-a dat seama ca in camera cealalta se intampla ceva astfel ca s-a dus a deschis usa iar celalt sofer bea dintr-o sticla ceva ca zeama de varza sau apa , etc. de aici un intreg scandal ; de aceea nu a vrut sa sufle in alcooltest , la insistentele noastre acesta a suflat si alcoolemia ers de 0,22%; in acest caz tot copilului meu i s-a intocmit PV pe motiv ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum dandui-se o amenda de 360 lei. Individul care de fapt a produs accidentul nu are nici itp si nici asigurare . Primul lucru voi cere anularea PV la ipj Fetesti dar pentru lipsa itp si a asigurarii si mai ales impotriva agentului de circulatie care a intomit pv ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 17:48, 12 Octombrie 2010
foarte greu sa ne dam seama cui i-a apartinut vina producerii evenimentului. poate expunerea facuta, este conceputa cu mult subiectivism.:(
Cam asa ceva . Plus ca lipsa rca-ului si itp-ului , nu inseamna ca vina producerii accidentului ii apartine celuilalt sofer , iar acesta nu este motiv ptr anularea PV . Faptul ca celalalt sofer era beat nu inseamna ca nu a respectat regulile de circulatie , exceptand obligatia de a nu conduce sub influenta bauturilor alcoolice , dar este posibil ca in aceasta situatie sa nu fie acesta vinovat de accident .
Trebuie vazute circumstantele in care s-a produs accidentul , eventuale masuratori si cercetare la fata locului si doar apoi am putea aprecia cui ii apartine culpa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu victime(eu) ccristian1920415 ccristian1920415 depasire pe linie discontinua am asteptat pana au trecut masinile de pe contrasens si aveam liber cat vedem in fata ...m-am bagat in depasirea unui microbuz si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier dritaS dritaS buna ziua, Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu mașina firmei VALIRIVERA VALIRIVERA Se pot cere despăgubiri de la angajat dacă a produs un accident auto, în condițiile în care mașina a avut defecțiuni tehnice și incarcatura a fost ... (vezi toată discuția)