avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu victime(eu)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu victime(eu)

depasire pe linie discontinua am asteptat pana au trecut masinile de pe contrasens si aveam liber cat vedem in fata ...m-am bagat in depasirea unui microbuz si in fata la 30 de metri mai era o masina,fiindca aveam liber am accelerat motocicleta sa o depasesc si pe aceasta ..cand am ajuns la 10 metri de aceasta ..aceasta a semnalizat stanga si a mers 5 m cu semnalizarea pusa si a si virat stanga (eu am intrat in roata lui din fata stanga fiind proiectat la 25 de metri de la locul accidentului...:(
Cel mai recent răspuns: ccristian1920415 , utilizator 15:30, 10 Decembrie 2013
bun, și care e întrebarea?
Ce s-a stabilit in urma cercetarii la fata locului pe care a facut-o politia?
Conform celor aratate si al Noului Cod Rutier cel vinovat se face soferul care nu sa asigurat la inceperea manevrei de depasire, adica dumneavoastra sinteti victima, aliniatul 2.
Depasirea
Art.45.
(1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.
(2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza în depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula în fata sau în spatele lui nu a initiat o asemenea manevra.
(3) Atunci când prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.
(4) Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie.
intrebarea era cui ii apartine vinovatia. politia la locul de fata ma scosese vinovat pe mine prima data (eu eram inconstient ) si politistul care ma scosese vinovat era verisorul celuilalt sofer.. dar am avut noroc ca momentul impactului a fost filmat de camera de supraveghere de la politia comunitara ... si cand sa dus fratele meu la politie si a aratat filmarea au zis ca normal el era vinoavat deoarece eu eram in depasire. si el nu s-a asigurat..dar politaii au zis ca nu dau ei raspunsul deoarece accidentu sa soldat cu victime si a fost foarte grav .. si un judecator trebuie sa spuna cui ii apartine vina. tin sa mentionez ca persoana cu care am avut accident are foarte multi bani si "cred" ca a platit nijte persoane sa dea declaratii care pana acum am demonstrat cu ajutorul filmarii ca sunt marturii mincinoase

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Flor-inna Flor-inna Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam pe DN pe banda 1, ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar intr-un proces civil dupa accident auto? adiion adiion In iunie am fost implicata ca sofer intr-un accident auto, in afara localitatii. Am semnalizat intentia de a vira stanga, m-am asigurat si am inceput manevra, ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)