avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare ilegala primita de la politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare ilegala primita de la politia comunitara

Salutare la toata lumea am si eu o problema am parcat in loc nepermis in parcul Herastrau (la intrarea de la fostul montagne ruse) nu eram singurul si nu eram nici pe spatiul verde si nici nu impiedicam accesul pietonilor sa a utilitarelor am fost sanctionat comform legi art.5 din H.C.G.M.B. nr.114/2004. Am facut contestatiela sediul politiei comunitare pe mun Bucuresti si nu a fost aprobata am primit citatie catre judecatorie , bun , pina aici totul ok :stunned:, problema mea e urmatoarea nu a avut cine sa-mi spuna si mie si nici eu nu m-am interesat ca daca in procesul verbal primit este ceva gresit se poate declara nul am aflat ulterior si in procesul vb si in toate actele primite de la ei si de la judecatorie am numele gresit.Ma pot folosi de acest lucru in instanta ca sa anulez amenda? Ce pot sa fac sa scap de aceasta amenda? astept indrumarile voastre multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 16 Decembrie 2010
iN PRIMUL RAND CONTESTATI PROCESUL VERBAL.....
am facut deja o contestatie dar nu am specificat ca numele meu este gresit cind am vrut sa fac o a doua contestatie unde sa adaug si aceasta problema mi sa comunicat ca dosarul nu mai este la ei si sa astept citatia de la judecatorie. Adevarat intre cele doua contestatii este o diferenta de cc1 luna
Accesul cu autovehicule, motociclete, alte mijloace de transport motorizat, a utilajelor precum si a vehiculelor cu tractiune animala in parcurile si gradinile publice din Municipiul Bucuresti H.C.G.M.B. nr. 114/2004, amenda 3000 – 5000 lei.

Impotriva procesului verbal de contraventie trebuia sa depuneti plangere la Judecatoria Sectorului 1, conform O.G. nr. 2/2001, actualizata, in termen de 15 zile de la incheierea acestuia.

Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2) Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii.
Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.

Art. 17 din actul normativ mentionat, precizeaza faptul ca in lipsa numelui, procesul verbal este lovit de nulitate.
Dumneavoastra ati semnat procesul verbal, probabil, fara obiectiuni, ceea ce reprezinta un mare semn de intrebare pentru instanta, dar cu sanse mari de castig.
Trimiteti in doua exemplare o intampinare in care aratati toate obiectiile, bine motivate, solicitand in acelasi timp anularea procesului verbal de contraventie si inapoierea sumei de bani ( daca ati achitat-o).
Succes!
La primul termen de judecata sau inainte de acesta ,depuneti o cerere completatoare la contestatia introdusa in care mentionati problema cu numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Contraventie cnadr marcelpatrascioiu marcelpatrascioiu In data de 13 oct 2016 am primit prin posta un Proces verbal de constatare a contranentiei , respectiv circulatia fara Ronigneta valabila. PV se refera la o ... (vezi toată discuția)
Contestație la p.v.c.c rovignete Algiu George Algiu George După ce am făcut contestație la un proces verbal de constatare și contravenție la judecătoria Galați,am primit de la primăria municipiului o somație ... (vezi toată discuția)