avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP MAGISTRAT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP MAGISTRAT

Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se raspunde alta si nu sunt atinse decat doua dintre cele noua motive). Care sunt urmatoarele cai de atac?
Mu.ltumesc
nu mai exista recursul in astfel de cazuri.sentinta data de instanta de fond va fi definitiva.
Da, corect! "Mica reforma" v-a rapit calea de atac a recursului! Art 278 indice 1 a fost modificat recent de Legea 202/2010.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
1. In 20 zile calendaristice de la primirea solutiei NUP, atacati solutia data la primul procuror al Parchetului respectiv.
2. In 20 zile de cand v-a raspuns la 1. sau de cand trebuia sa va raspunda, formulati plangere la instanta in baza art.278 indice 1 C.p.p.
3. Daca si instanta va respinge plangerea, mergeti la CEDO in 6 luni de la pronuntarea instantei de fond, caci cai de atac nu mai exista, legiutorul rapind petentilor prin modificarea din Lg. 202/2010,dreptul privind accesul la justitie si la un recurs efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Rezolutie nup d-soso d-soso Buna ziua. As dori sa stiu daca o rezolutie cu privire la icetarea urmariri penalae pote fi atacata si in ce termen,avind in vedere ca am doua procese ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)