Va solicit ajutorul cu privire la acest subiect in speranta unui raspuns.
Pe 5 decembrie a.c. tatal meu a decedat. Cu circa 3 luni in urma mi-a intocmit o procura [ in Bucuresti, unde domiciliam amandoi] prin care puteam sa vand/ inchiriez/ etc. un teren [din Tancabesti] in numele sau, urmand doar sa-l instiintez despre actele pe care le-as fi facut. Intre timp si-a schimbat domiciliul la Cluj Napoca, eu ramanand in Bucuresti.
Nu am reusit decat sa inaintez actele pentru cadastru, urmarind ca apoi sa-l vand.
Ca mostenitori ai tatei suntem 3 persoane - mama, la Cluj, fratele, la Pitesti, si eu, la Bucuresti. Cunosc faptul ca procura este acum nula. Ce cale notariala ar trebui sa urmam, avand in vedere ca atat mama cat si fratele mea doresc sa-mi lase mie aceasta mostenire, fiind de acord cu procura initiala lasata de tata? Si mai ales cum ar fi posibil sa intocmeasca fiecare in orasul lui un anume document prin care sa autentifice acest fapt?
Va multumim anticipat pentru raspunsul dvs.
locul defunctului este luat de mostenitorii acestuia, daca ei consimt incheierea acteor la care faceti referire nu exista nici o problema, inclusiv pot sa va imputerniceasca in acest sens..
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Ma gandesc la faptul ca o simpla imputernicire este de ajuns si se poate face in orasele de domiciliu al fiecaruia, fara sa-i mai aduc in Bucuresti.
va multumesc,
cu stima,
Claudia
Renunțarea la succesiune presupune renunțarea la ABSOLUT TOT ce are sau ce se va mai găsi în patrimoniul defunctului. Mai mult, utilizatorul nostru nu va fi nevoit să le dea nici un leuț mamei și fratelui după ce vinde terenul, ei fiind prin renunțare străini de succesiune.
Varianta renunțării e cea mai convenabilă cale, dar poate avea consecințe nedorite de cei doi, respectiv de mamă și frate.
Mie mi se pare corectă următoarea variantă:
1. întocmirea de procuri de reprezentare la succesiune, făcute de dumneavoastră și frate și astfel mama dezbate succesiunea și primiți toți trei cotele legale din moștenire;
2.întocmirea de procuri de vânzare a cotelor din teren ce le vor reveni în urma succesiunii, din partea fratelui și a mamei, cu care dumneavoastră să puteți vinde și în numele lor.
Procurile se pot face la orice birou notarial.
Oricare va fi varianta așteptați să se finalizeze întabularea și apoi să faceți succesiunea și vânzarea.
Succesiune
ivi
Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)