avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras Carte Funciar pentru Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras Carte Funciar pentru Teren

Buna ziua,

Va solicit ajutorul cu privire la valabilitatea unui extras de carte funciara pentru un teren.
Pe data de 23.11.2010 am primit de la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Ilfov Biroul de Cadastru si publicitate imobiliara Buftea - admiterea cererii cu privire la intabularea dreptului de proprietate in favoarea tatalui meu - si extrasul de Carte Funciara pentru Informare.
Intrucat tatal meu a decedat pe 5.12.2010, am introdus in masa sucesorala si acest pamant, urmand ca mama si fratele meu sa renunte la orice drepturi asupra acestuia in favoarea mea. Deoarece actiunea notariala este in desfasurare la Cluj Napoca, vreau sa cer un nou extras. Am fost informata ca acesta este valabil numai 5 zile de la data depunerii cererii, apoi mai dureaza 2 - 3 zile pana la eliberarea lui. Daca il trimit prin fan curier mai dureaza 24 de ore. Intrebarea mea este : notarul din Cluj va accepta un extras primit mai tarziu cu o zi?
Daca nu-i cu suparare as mai avea o intrebare in aceeasi tema: ce fel de procura trebuie sa-mi dea mama si fratele?
Va multumesc anticipat,
cu stima,
Claudia S.

Cel mai recent răspuns: claudiasubotin , utilizator 11:26, 24 Ianuarie 2011
buna ziua.
la dezbaterea succesiunii se va folosi un extras de informare care nu are un termen de valabilitate.
ulterior emiterii CM-ului, acesta se va intabula in cartea funciara.
abia dupa aceea dvs veti putea face actul de partaj cu mama si fratele, si abia la acest act va fi necesar un exstras de autentificare.
extrasul de autentificare nu il solicitati dvs, il va solicita biroul notarial care va autentifica actul.
Notarul poate solicita extrasul de autentificare prin cerere trimisă pe fax direct la OCPI. Dacă îi spuneți ce anume doriți nu se poate să nu vă explice acest lucru.
Dacă mama și fratele vor să primiți dumneavoastră tot terenul și ei să rămână cu ce le revine din alte bunuri ale defunctului atunci să facă procură pentru reprezentare la succesiune și partaj/donație/vânzare, depinde ce formă de act alegeți.
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acirdat.
Am reusit sa ma inteleg cu notarul respectiv.
Nu stiu din ce motiv alege calea cea mai anevoioasa si mai... scumpaB-)
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare intabulare - cum verific daca un imobil e intabulat? danielle250 danielle250 cum stiu ca un apartament este intabulat?o solutie ar fi sa merg la cadastru..daca la notar se da peste o saptamana extras carte funciara,inseamna ca este ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)