avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului?

Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului?
Extrasul de carte funciara este actul in care este trecuta situatia juridica a imobilului. Aici sunt trecute toate datele referitoare la descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarilor, actele prin care acestia au dobandit imobilul, sarcinile proprietatii (ipoteca, interdictii de instrainare, privilegii, etc).
Extrasul de carte funciara se elibereaza de catre Biroul de Carte Funciara in baza actelor de proprietate care au fost intabulate in Cartea Funciara a imobilului. Pentru eliberarea acestuia trebuie sa va adresati biroului notarial unde se va semna contractul de vanzare cumparare si unde trebuie sa depuneti:
• dovada intabularii imobilului;
• copie act de proprietate;
• copie act identitate proprietar (proprietari);
• cerere tip;
Acest extras de carte funciare se elibereaza numai delegatiilor notariali, la cererea clientilor si are un termen de valabilitate de 5 zile de la data depunerii cererii, timp in care nu se poate elibera un alt extras de carte funciara pentru acelasi imobil. Astfel, este exclusa vanzarea imobilului de doua ori. Mai dureaza 1-2 zile obtinerea lui.
* Certificatul de sarcini va fi necesar in cazul in care cadastrul s-a facut cu mult timp in urma dar fara intabulare.
* Rolul fiscal – notarul face intabularea pentru cumparator.
In cazul in care faceti un precontract (care nu este realizat la notar) – cumparatorul trebuie sa solicite certificatul de carte funciara informativa, pe baza unei chitante scrisa de cel care vinde. Cel mai sigur este sa participe si martori, indicat 2 (dar sa nu fie ruda pana la gradul 3 inclusiv).
[Editat, raspunde unui mesaj sters]

Am uitat sa precizez........"extras carte funciara pentru informare"

Acest document poate fi eliberat de un notar din alta localitate decat cea din care este situat imobilul?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Extrasul de carte funciara pentru informare se elibereaza contra cost de catre OCPI.
Buna ziua!

Extrasul de carte funciara pentru informare poate fi solicitat de catre orice persoana. Pentru acest lucru trebuie sa cunosteti numarul de carte funciara si numarul cadastral al imobilului pentru care solicitati extras. Ca procedura ori va prezentati d-vs la BCF unde achitati o taxa de 20 lei si completati o cerere ori apelati la un notar public pentru a va ajuta.
ALEXANDRU MARIUS a scris:

Buna ziua!

Extrasul de carte funciara pentru informare poate fi solicitat de catre orice persoana. Pentru acest lucru trebuie sa cunosteti numarul de carte funciara si numarul cadastral al imobilului pentru care solicitati extras.


Dar daca nu se cunoaste nici nr. carte funciara, nici nr.cadastral, ci numai pozitia in mijlocul unui spatiu verde unde candva a existat o strada cu case(conform schita topo 1971)? Ultimul inscris al existentei fiind 1969, dupa care a disparut in ceata si nimeni nu recunoaste ca l-ar avea in posesie cineva(Primaria,Cons.Jud.,OCPI,etc.)

Alte discuții în legătură

Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)