avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului?

Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului?
Buna seara.
Formular de extras de carte funciara pt informare gasiti pe site-ul ANCPI. Pt datele de care aveti nevoie, contactati primaria localitatii. Datele din registrele lor (agricol, cadastru,etc) ar trebui sa fie publice... Eu am invocat faptul ca sunt un potential cumparator si doresc un extras de informare pt a ma asigura ca imobilul nu e grevat de sarcini. Le-am obtinut :)
Daca cineva are un debit fata de altcineva si pretinde ca nu este proprietarul imobilului in care locuieste iar creditorul vrea sa se asigure ca da, debitorul este proprietar, cum poate cere un extras pentru apartmentul respectiv de vreme ce nu are la dispozitie decat adresa? Exista o alta modalitate prin care poate afla daca debitorul este sau nu proprietarul apartamentului? Motivul este limpede. Va multumesc, ca de obicei, tuturor celor care/mi vor raspunde.
Daca stiti adresa apartamentului, mergeti la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara , competent teritorial, completati o cerere pt. eliberare extras de carte funciara pentru informare si va ajuta ei sa identiticati nr. de carte funciara si nr. cadastral.

Acest extras pt. informare poate fi cerut de orice persoana. NU trebuie sa justificati motivele solicitarii.

Tariful este de 20 de lei la termen normal si 100 lei la urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)