avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze?

incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de vanzare-cumpare?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
cuziamusia, utilizator
In prima zi sau cel mai târziu a 2-a zi a perfectării contractului de vânzare cumpărare. . Conform protocolului încheiat între ANCPI şi UNNPR.
Este greşită expresia-notarul face întabularea. Notarul va solicita întabularea la OCPI. Notarul nu are ca sarcină să efectueze lucrări de carte funciară ci să solicite efectuarea acestora.Solicitarea întabulării va fi menţionată în contractul de vânzare cumpărare.
si daca partile solicita in mod expres ca notarea se face de catre acestea,notarul va insera acest lucru in contract, cele relatate de liamic 43 sunt bineinteles corecte,dupa cererea notarii de catre notar sau parti,se va primi o incheiere de acceptare a notarii sau o incheiere motivata prin care se respinge notarea in cartea funciara.
eu inteleg ca intrebarea era: in ce zi, luna, an, a intrat in vigoare legea care obliga notarii sa solicite intabularea?
citind raspunsurile ma intreb: in ce cazuri poate refuza OCPI, solicitarea notarului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
ulises10, utilizator
incheierea motivata de respingere se da cand atat cererea cat si actele depuse nu indeplinesc conditiile legale iar,aceasta se comunica celui care a facut inscrierea.
cunoaste cineva anul, ziua si luna cand a intrat in vigoare legea (dispozitia legala) care obliga pe notari sa solicite intabularea?
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
cuziamusia, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)