avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze?

incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de vanzare-cumpare?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
cuziamusia, utilizator
cuziamusia a scris:
sa inteleg ca daca un apart a fost cumparat in 2003-2004 si nu este intabulat se datoreaza doar faptului ca noul proprietar a solicitat asta in scris

Posibil, dar nu obligatoriu - poate fi si ”eroarea” notarului, desi mai greu de crezut.
Pentru a avea certitudinea ar trebui sa discutati cu notarul care a legalizat actul in cauza, dar - de regula - asemena chestiuni sunt mentionate in cuprinsul actului.
Nr. cadastral se dă în momentul când a fost introdusă cererea de înscriere în C.F. Acesta reprezintă nr. unic de identificare al imobilului, fără de care nu este posibilă întabularea. .Aşa că dosarul respectiv a fost la OCPI pentru întabulare. Aţi solicitat un extras de C.F pentru informare pentru nr.cadastral de care vorbiţ?

"Nr. cadastral se dă în momentul când a fost introdusă cererea de înscriere în C.F. Acesta reprezintă nr. unic de identificare al imobilului, fără de care nu este posibilă întabularea. .Aşa că dosarul respectiv a fost la OCPI pentru întabulare. Aţi solicitat un extras de C.F pentru informare pentru nr.cadastral de care vorbiţI?"
Da, dar la CF au raspuns ca imobilul nu este intabulat. In cadastru, imobilul este identificat asa: Parcela nr 119 din Nr. CF colectiv 98 Sc. B / Sc. A

Adevarul este ca eu nu sunt propr. imobilului. Vreau doar sa aflu data exacta cand l-a cumparat actualul propr.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
cuziamusia, utilizator
ce parere aveti despre faptul ca la cadastru mentioneaza numarul CF colectiv?
Inseamna ca imobilul nu are CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)