avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea privind tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea privind tulburarea linistii publice

Buna ziua! Am si eu o intrebare...in curand o sa implinesc 18 ani ...pot primi amenda pt tulburarea linistii publice dak dau muzica tare dupa 22???tinand cont ca nu dau muzica tare in mod obisnuit si ca este ziua mea....????
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:15, 17 Decembrie 2010
Citeste Legea 61/91-republicata. Da poti fi sanctionat contraventional.
poate daca anunti vecinii, va rabda galagia o noapte
Ai trebuie sa ne spui daca locuieste la tara sau la un bloc, pentru a sfatui mai bine in ceea ce priveste sfaturi a dnei gi_jane2.
Legea adusa de dl. dia 63, stabileste in art 2, ca infractiunea in alin 29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;

29, 1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

Si este prevazuta amenda de 500 la 1500 de lei.

Petrecerea placuta si linistita.
Deoarece e un eveniment special se poate cere aprobare de la politie pentru organizarea petrecerii. Teoretic ora maxima pe care o vor admite ar fi 0000 sau 0100. Adica, pe scurt, puteti obtine prelungiri. :D
Incercati sa cereti aprobarea asociatiei de prorietari,iar zgomotul provocat sa nu fie insuportabil.
Oricum muzica buna,nu se asculta cu volumul dat la maximum.
Educatia face parte din viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala electro74 electro74 stau intrun bloc de garsoniera, intro seara ne trezim la usa cu politia spunindcaascultam muzica prea tare.am intrebato asta vi se pare prea tare ae a zis ... (vezi toată discuția)
Vecin petrecaret andreea300 andreea300 Buna ziua, Locuiesc la casa cu doua etaje, eu stau la etaj si vecinul petrecaret la parter. seara de seara suntem obligati sa ascultam muzica, nu pot sa spun ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 constantin29 constantin29 Buna seara!! Doresc o lamurire de la cineva avizat deoarece parerile sunt impartite Legea 61/1991 paragrafele privitoare la tulburarea linistii publice sunt ... (vezi toată discuția)