avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenda contraventionala

stau intrun bloc de garsoniera, intro seara ne trezim la usa cu politia spunindcaascultam muzica prea tare.am intrebato asta vi se pare prea tare ae a zis "acuma nu dar mai inaite era mai tare"
ne-am trezit cu citatie la politie.
intrebarea mea este cum poate constata un agent cit este de tare muzica si daca are acest drept .sonometru?
am aflat ulerior ca vecin a reclamt pe toti care au sta prin zona adica nu i convine nimic
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:55, 13 Decembrie 2010
Vezi Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
(...)
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
29^1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

Nicaieri nu spune de vreun aparat de masurat galagia, ci numai de tulburarea pe care o produci vecinilor si este sanctionata la reclamatia acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Legea privind tulburarea linistii publice laurica.ionica laurica.ionica Buna ziua! Am si eu o intrebare...in curand o sa implinesc 18 ani ...pot primi amenda pt tulburarea linistii publice dak dau muzica tare dupa 22???tinand cont ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 constantin29 constantin29 Buna seara!! Doresc o lamurire de la cineva avizat deoarece parerile sunt impartite Legea 61/1991 paragrafele privitoare la tulburarea linistii publice sunt ... (vezi toată discuția)