avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cass
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cass

buna seara,
revin cu o problema pe care probabil multi o au sau se lovesc de ea.
sunt salariata si prin urmare platesc contributiile de salariat catre somaj, sanatate, pensii
intre timp mi-am facut un contract colaborare de agent la o firma de asigurari
mi s-a spus ca eu voi plati doar diferenta de 6% la impozit si firma de asigurari restul de 10% la impozit
din februarie anul acesta am semnat un act aditional prin care firma de asigurari isi ia responsabilitatea imi retina si sa plateasca ea 16% catre statul roman

ulterior am aflat ca eu trebuie sa platesc si contributia de sanatate de 5.5 % pentru aceste venituri

problema mea este ca eu deja platesc aceste contributii ca salariat
de ce trebuie sa le mai platesc si ca agent?
beneficiez de sanatate dubla?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea@maria , utilizator 14:01, 3 Ianuarie 2011
Conform legislatiei in vigoare, contributiile la cass se calculeaza asupra TUTUROR veniturilor, desi statul nu datoreaza nimic cetateanului pentru acesti bani:)
multumesc pentru raspuns
speram sa nu fie adevarat
am trimis si catre sanatate aceeasi intrebare, dar se pare ca trebuie sa astept 45 zile pentru raspuns
o sa vedem:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei la fondul casei de asigurari de sanatate vasile12 vasile12 Un agent de asigurari care este si pensionar trebuie sa plateasca contrubutia la CASS si in ce mod? (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)