avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

Implinesc 54 de ani ,in 01/05/2011,am 31 de ani de munca in invatamant vreau sa stiu la e varsta pot iesi la pensie la cerere si daca pierd,cat?
Si la ce varsta ies la pensie ,la limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:23, 14 Decembrie 2010
Daca sunteti barbat, puteti beneficia de pensie anticipata partiala la 60 de ani numai daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani. De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia atunci cand veti implini 65 de ani. Daca sunteti femeie, reveniti cu intrebarea spre sfarsitul saptamanii, tot in acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata1 as dori sa intreb in ce conditii se pot pensiona urmatoarele persoane; - femeie , nascuta in dec.1957 cu 31 ani stg.de cotizare - barbat, ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? ionut20 ionut20 Am varsta de 53 de ani si 6 luni cu o vechime totala de 31 de ani din care 14 ani la grupa a1 a de mina si 17 ani la grupa a 2 a,in ce an as putea sa ies la ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)