avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

Am varsta de 53 de ani si 6 luni cu o vechime totala de 31 de ani din care 14 ani la grupa a1 a de mina si 17 ani la grupa a 2 a,in ce an as putea sa ies la pensie? Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:02, 25 Iulie 2010
Ca date generale si potrivit actualei legislatii, un barbat nascut in 1956 poate solicita pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Intrucat ati realizat si depasit stagiul complet de cotizare, puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand veti implini 60 de ani. Insa indepliniti conditiile pentru a solicita pensie pentru limita de varsta inainte de a le indeplini pe cele referitoare la pensia anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare de 65 de ani va fi redusa cu 7 ani pentru perioada lucrata in grupe de munca. Prin urmare, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 58 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? Marius58 Marius58 Buna ziua! Tatal meu (n. 15.04.1956) lucreaza la o societate comerciala si a cotizat peste 35 de ani la Casa de Pensii, poate iesi anticipat la pensie? Ce ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata robert56 robert56 Buna Ziua -nascut in 1956 -perioada de munca de 35 ani -grupa a-2-a -daca pot iesii la pensie anticipat si cand Va Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta Farala Farala Buna ziua. Sunt nascuta in 24 noiembrie 1956. Am 35 de ani de cotizare, din care 26 de ani de grupa a II-a. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie pentru ... (vezi toată discuția)