avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident neacordare de prioritate

buna. in urma cu aprox. 2 ani am avut un accident din cauza neacordarii de prioritate (vina mea). ieseam de pe o strada care era intr-o curba iar vizibilitatea era redusa. conduceam un camion si nu puteam sa ma misc asa repede ca si cum as face-o cu o masina mica. din partea stanga,de dupa curba, a aparut o masina si a intrat in mine. in urma accidentului au rezultat pagube materiale si ranirea soferului(5 zile spitalizare si inca 35 zile ingrijire la domiciliu) din masina careia nu am acordat prioritate. dupa un lung proces ni s-a dat culpa comuna (30% vina lui pt ca circula in localitate cu 73 km/h, iar limita era de 50 km/h si avea defect la sistemul de franare,mai exact frana doar pe o roata, iar 70% vina mea pt neacordarea proiritatii si pt k masina mea nu era asigurata),iar pe langa cheltuielile de judecata si despagubirea victimei politia mi-a anulat permisul. intrebarea mea este daca este posibil ca politia sa imi anuleze permisul pt asta. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:18, 15 Decembrie 2010
este posibil, ca urmare a retinerii in sarcina dvs a comiterii unei infrACTIUNI , VATAMARE CORPORALA DIN CULPA.
Cererea politiei de a preda carnetul pe timpul cercetarilor este perfect legala.
Da. Este legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident motor-camion Udrea.Paul Udrea.Paul Buna ziua, ma numesc Udrea Paul. In urma cu 3 luni am avut un accident cu motorul, fiind depasit de un camion, care a tras agresiv dreapta pentru evitarea ... (vezi toată discuția)
Cine e vinovat de producerea accidentului? ContSters74711 ContSters74711 Buna tuturor, In aprilie 2010 am avut un accident de circulatie ,care s-a soldat cu ranirea usoara a unei persoane din masina noastra care nu a necesitat zile ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)