avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Buna ziua!

Am o acihzitie intracomunitara din Polonia in valoare de 1202.46. Cum o inregistrez? Observ ca nu are TVA.Data achizitiei este pe 25.11.2010.Trebuie sa o declar in 390? Care este data limita pentru depunerea declaratiei si la ce rand trebuie completat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiaP , utilizator 10:42, 16 Decembrie 2010
inregistrati taxare inversa 4426=4427
se declara in 390 pana pe data de 15 decembrie, deci azi e ultima zi.
in decontul de tva ce trebuie depus pana pe data de 25 decembrie, se inscrie la rd. 5, 5.1 si 17, 17.1.
VA MULTUMESC MULT!

Tva-ul il depuneam trimestrial pana acum.
Se schimba ceva aca firma face achizitii intracomunitare, adica trece la platitor de tva lunar?

Am decarcat declaratia 390, este in format pdf si nu inteleg cum trebuie completata, adica am trecut datele firmei la inceput, apoi mai jos apare rezumat declaratie.Nu ar trebui sa apara si ceva din care sa reiasa acest rezumat, fiindca nu malasa sa comletez nimic la acest rezumat.Oare nu s-a descarcat bine declaratia?
declaratia se completeaza cu ajutorul programului pus la dispozitie de mfinante si il puteti lua de aici:
[ link extern ]

cititi cu atentie instructiunile din pdf si e foarte simplu de lucrat aceasta declaratie.

in urma acestei achizitii intracomunitare, veti deveni platitori de tva lunar incepand cu luna decembrie 2010
veti depune un decont pentru lunile oct si nov pana pe 25 decembrie, iar decontul aferent lunii decembrie pana pe 25 ianuarie, iar in continuare o tineti tot asa (pt ian pana pe 25 feb, etc.)
in primele 5 zile lucratoare ale lunii decembrie trebuia depus formularul 092 privind schimbarea perioadei fiscale, deci si a vectorului fiscal, pentru a va putea fi inregistrate declaratiile in SIAC.

mult succes!
Va multumesc mult domnule!
cu multa placere, stimata doamna!

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar ContSters103316 ContSters103316 O societate din Romania a achizitionat o combina de la o societate din Germania in luna iulie. Administratorul mi-a adus factura abia acum.Ar trebui sa depun ... (vezi toată discuția)
Notificare decl.390 krika8712 krika8712 Am si eu urmatoarea problema de rezolvat. In 2007 [b]am depus [/b]in trim.3 decl.390 \"decl.recapitulativa privind achizitiile intracomunitare de ... (vezi toată discuția)
Utilaj agricol achizitie intracomunitara badila steluta badila steluta ce declaratii trebuiesc depuse in urma achizitionarii unui tractor agricol din ue? mentionez ca sunt inregistrata in roi. va multumesc. pe factura am tva 0 (vezi toată discuția)