Buna seara, va deranjez si eu cu cateva probleme.
As vrea sa fac succesiunea dupa bunica mea, care a decedat in1996. Mostenitori sunt cei 4 copii, printre care si tatal meu. Deoarece timpul nu-mi permite, as avea nevoie de cineva care sa se ocupe de tot ce este nevoie. Situatia este destul de complicata deoarece casa si terenul care se vor imparti sunt in Giurgiu, cei 4 frati nu vorbesc intre ei si nici nu avem titlul de proprietate. Avem doar certificatul de deces al bunicii, pe care l-am luat de la primarie.
As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta sau daca imi puteti recomanda pe cineva care se poate ocupa de toate actele necesare si de formalitatile care se fac pentru aceasta succesiune.
Cu multumiri,
Florentina Nastase
Mostenirea se va dezbate la un birou notarial in a carei raza teritoriala a avut ultimul domiciliu bunica dvs.. Unde a avut ultimul domiciul bunica?
Cel mai bine este sa gasiti un avocat care sa se ocupe de problema dvs.
Puteti gasi cautand in lista de consultanti un avocat din Giurgiu sau poate din Bucuresti ori poate din alte judete. :)
Nu sta nimeni in casa. In afara de tatal meu nu a mai fost nimeni acolo de la moartea bunicii. Dar noi nu mergeam decat pentru a mai face curat in casa si curte.
Ultimul domiciliu a fost in Giurgiu, acolo unde este casa si terenul aferent. Dar acum in casa, nefiind renovata din cauza problemelor cu actele, nu mai se poate locui.
Daca nu aveti timp pentru a va ocupa de toate actele si formalitatile necesare pentru deschiderea si dezbaterea succesiunii, apelati la un avocat din Giurgiu sau daca sunt avocati care vor din celelalte BArouri judetene.
Actele necesare deschiderii succesiunii sunt urmatoarele:
1. ANEXA 1 de la Primarie unde defunctul(a) a avut ultimul domiciliu;
2. Certificatul de deces al defunctului(ei);
3. Certificatul de casatorie al defunctului(ei);
4. Certificatele de nastere ale copiilor defunctului(ei);
5. Certificatele de casatorie ale fiicelor defunctului(ei);
6. Actele de proprietate ale defunctului(ei), dupa caz:
- Titlul de Proprietate;
- Adeverinta de reconstituire si Procesul verbal de punere în posesie;
- Contract de vânzare-cumparare, schimb, donatie;
- Hotarâre judecatoreasca;
- Autorizatie de Constructie;
- Decizia de atribuire a terenurilor în actiuni la unitati agricole de Stat;
7. Certificat de actionar.
În caz de partajare a terenurilor si constructiilor, se vor prezenta schite cu privire la loturile pe care urmeaza sa le primeasca fiecare mostenitor; schitele vor avea trecute punctele cardinale, vecinii si dimensiunile loturilor.
La data dezbaterii cauzei succesorale este obligatorie prezenta a doi martori cu actele de identitate, care l-au cunoscut pe defunct.
Mostenire
adina77
buna seara
cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)