avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara
cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, in schimb din prima unul din soti are un copil iar celalat doi, s-a facut succesiune dupa moartea sotului, pe acel document este trecuta sotia ca mostenitoare si copilul sotului din prima casatorie
va multumesc
Cel mai recent răspuns: windrider , utilizator 00:47, 3 Martie 2009
Iar acum vă interesează succesiunea după soţie? O moştenesc doar copiii ei, nu şi copilul soţului.
Va multumesc
adica copiii sotiei primesc partea dansei
copiii vor sa vanda si ei nu stiu cat le revine fiecaruia, vor sa stie daca se imparte la jumatate, jumatate sa ia cei din partea sotiei si jumatate cel din partea sotului, este posibil?
spuneti ne ce cota sunt pe certificatul de mostenitor .
pe succesiunea facuta dupa moartea sotului 3/4 are copilul sotului si 1/4 sotia, din cate am inteles copilul sotului doar intra in posesie, mai este nevoie de o noua succesiune? mostenitorii nu sunt lamuriti cat le revine fiecaruia, au fost consultati mai multi notari si fiecare are parerea lui, nu exista doua opinii asemantoare
la acel document facut dupa moartea sotului sunt atasate si schitele facute in urma masuratorilor, cu toate acestea ( culmea) notarul care le-a intocmit spune ca nu mai sunt valabile, expira asa la cativa ani? ca doar cladirea nu s-a mutat din locul respectiv, terenul este acelasi, de ce sa fie nevoie de noi masuratori?

Va multumesc
Odata cu certificatul de mostenitor s a facut si un partaj voluntar ? despre ce schite e vorba .Inteleg ca este vorba de un bun ce a apartinut numai defunctului sot ?Asa se deduce din cotele ce le ati scris.

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)