avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa

Buna ziua,
Referitor la achizitii directe facute de o institutie publica, avand in vedere ca este vorba de bani publici, pentru a justifica cheltuirea acestora cat mai eficient ce ar trebui sa contina dosarul de achizitie ca sa fie cat mai complet?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: poparaluca , utilizator 11:37, 15 Decembrie 2010
Contract sau comanda, oferte de pret, factura, referat de necesitate a bunurilor sau produselor achizitionate.
Buna ziua !
Daca ar fi sa luam in considerare strict prevederile legale in acest domeniu OUG 34/2006 , normele metodologice , este suficienta factura ......
Daca luam in considerare principiile prevazute (transparenta , eficienta utilizarii fondurilor etc) trebuie sa facem dovada acestora ( de regula se procedeaza la existenta a unor contraoferte -minim 2- cu pret mai mare decat al firmei cu care s-a efectuat tranzactia ) .
De regula , la dosar trebuie sa aveti : Plan achizitii publice ( in care sa fie incluse bunurile respective) ; referat necesitate intocmit de compartimentul specializat , in care sa fie specificate si caracteristicile tehnice ; oferte (minim 3) , copie factura , chitanta plata , eventual dovada derulare procedura electronica .
Atentie la incadrarea in prevederile legale , cu privire la obligativitatea procedurii electronice ....
Multumesc tare mult pentru raspuns.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de incredintare directa Vio5 Vio5 Daca am primit sume pe HG ce depasesc 15000 euro, cate contracte de incredintare directa pot sa fac cu aceeasi firma? ce trebuie sa contina un astfel de ... (vezi toată discuția)
Oferta pret licitatie electronica Jurist TM Jurist TM Am participat acum ceva timp la o licitatie pt. servicii cu faza finala de licitatie electronica. Ni s-a cerut, ca anexa la oferta financiara, un centralizator ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata achizitii publice pliciu pliciu Buna ziua, Am o intrebare legata de cine ar trebui sa dea valoarea estimata intr-o institutie publica. Referatul de necesitate pentru achizitiile publice ... (vezi toată discuția)