avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decibeli permisi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decibeli permisi

am o problema cu un club de noapte ce s-a deschis in imobilul lipit de casa mea. am facut plangeri la primarie, am sunat la politie, am discutat si cu ei si i-am anuntat ca se aude muzica la noi in casa si nu ne putem odihni.noaptea......toate organele statului imi raspund ca respectivul club de noapte nu are autorizatie de functionare pentru activitatea pana la 6 dimineata si ca au dat amenzi. ok si eu ce fac in continuare? mai nou au dat drumul clubului si in timpul saptamanii si vor sa functioneze de la ora 8 ,00 la ora 6,00 non stop...au pretins ca si-au izolat fonic dar nu e nicio imbunatatire...mai nou am impresia ca si politia s-a saturat de plangerile noastre.initial primaria raspunsese celorlati vecini invecinati cu clubul ca le vor solicita acordul notarial al vecinilor...apoi s-au razgandit si au spus ca daca isi izoleaza fonic vor primi acordul...intrebarea mea e ce trebuie sa facem noi de acum incolo ptr ca primaria si politia nu ne sprijina..azi noapte am putut sa dorm doar de la ora 4,00 la 6,30 ; pe la ora 1 am sunat la 112 a venit politia mi-au spsu ca vor veni si la mine..dar pe parcurs au uitat!!!! si dupa ce echipajul a plecat ...muzica a fost data la un volum si mai mare...multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 20:33, 29 Decembrie 2010
sesizati autoritatea ptr mediu ca acestia sa vina si sa masoare valoarea poluarii fonice. daca aceasta depaseste valoarea maxima admisa, puteti chema in judecata firma ce detine clubul. in plus puteti incerca printr-o ordonanta presedintiala suspendarea activitatii clubului, bazata pe masuratorile fonice.
Problema dvs. are o rezolvare simpla atata timp cat intradevar este fondata si se poate proba acest lucru. Ma refer ca nu cumva dvs sa fiti foarte sensibil(a).
Asa fiind, sanctiunile la legea 61/1991 ce a aplicat politia precum si eventuala interventia celor de la garda de mediu nu va rezolva problema de fond.
Asadar rezolvarea: plangere penala la Parchetul competent si nu la politie intrucat descrierea dvs. se incadreaza in grupul infractiunilor contra patrimoniului (privat sau public) reglementate in art. 220, C. pen., desi nu e reglementat ad literam "numarul decibelilor'' dar se aplica ca atare.

Succes.
nu sunt sensibila...ideea e ca nu numai eu am problema asta suntem de fapt 2 imobile lipite stanga si dreapta de acest imobil in care functioneaza clubul. primaria ne raspunde ca nu are autorizatie de a functiona toata noaptea..iar de expertiza fonica nici vorba. am incercat la mediu si au spus ca nu au aparat!!!!!! asa ca vine politia, politia comunitara, primaria si le mai da o amenda cand facem noi sesizari in rest...ei isi vad in continuare de afacere...nu cred ca e normal atat eu cat si copiii sa nu dormim noptile pana pe la 2-3 din cauza lor...azi noapte de ex au avut si solisti!!! la 2,30am sunat politia ....si dupa ce primesc amenda si echipajul de politie pleaca dau muzica mai tare!!!!
am discutat cu cei de la mediu si au spus ca nu au aparate ptr masuratori fonice!!!
dupa cate ziceam : ''Asa fiind, sanctiunile la legea 61/1991 ce a aplicat politia precum si eventuala interventia celor de la garda de mediu nu va rezolva problema de fond.''

Deci revin la sfatul initial .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica prea tare de la restaurant si piscine vio_p vio_p Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: Blocul in care locuiesc se afla in fata unui complex format din restaurant, terasa si piscine. De jur ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice flor1n001 flor1n001 buna ziua.am si eu o mica problema cu un local din localitatea in care locuiesc.exista o terasa iar de curand de cand a venit caldura au inceput sa dea drumu ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice lillyian20 lillyian20 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema: peste drum de locuinta mea in urma cu 2 ani a fost o terasa de vara. Odata cu venirea ... (vezi toată discuția)