avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Perturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Perturbarea linistii publice

Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema:
peste drum de locuinta mea in urma cu 2 ani a fost o terasa de vara. Odata cu venirea timpului friguros proprietarii acestei"terase" a inceput sa o amenajeze in sensul ca au trantit pe scheletul de lemn niste geamuri si pana in momentul de fata functioneaza ca si caffe club. Ceea ce deranjeaza este faptul ca tot balamucul incepe dupa orele 21:00 si se lasa cu muzica si destrabalare ca din casa de la mine se aude muzia si karaoke ce fac ei (caffe clubul fiind fata in fata cu locuinta mea la o distanta de aproximativ 10m). Desi in nenumarate randuri am sunat la politie ei nu rezolva nimic, vin pana la locul cu pricina dupa care pleaca si incepe acelasi bairam, cu vecinii am facut o plangere si am depus-o la politie tot nu se rezolva nimic. De curand am fost in audienta la Comandantul politiei dar....... raspunsul din partea autoritatilor cmpetente si care ar trebui sa asigure linistea in oras a fost:"Primaria a eliberat autorizatia de functionare fana la orele 3:00 dimineata asa ca nu avem ce face".
Dupa parerea mea Primaria poate da autorizatie de functionare pana la ora de 3:00 dimineata sau non stop dar nu trebuie ca acea institutie sa indeplineasca anumite criterii ca sa functioneze?

Ce pot sa fac ca imi este si groaza de fiecare sfarsit de saptamana de balamucul care este noaptea.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:44, 21 Decembrie 2013
Chiar daca exista autorizatie de functionare cu program prelungit,totusi dispozitiile L nr 61/1991 republicate opereaza
L nr 61/1991 actualizata Art. 3. – Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00–8,00 şi 13,00–14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere pentru perturbarea linistii publice lillyian20 lillyian20 Buna seara , va rog sa ma ajutati cu o informatie , pot sa depun plangere la autoritatile locale (primarie) pentru perturbarea linistii publice care sa se ... (vezi toată discuția)
9 luni de teroare fonica braxcom1959 braxcom1959 Buna seara.Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar as vrea sa va explic situatia si poate puteti sa-mi dati un sfat bun.Perete in pereete cu casa ... (vezi toată discuția)
Liniste perturbata de un club de noapte braxcom1959 braxcom1959 Buna seara.Am o mare problema legata de linistea parintilor meicare au varsta de 90 de ani iar primaria din falticeni dat autorizatie de functionare ... (vezi toată discuția)