avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce poate face un girant in cazul in care creditul nu a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce poate face un girant in cazul in care creditul nu a mai fost platit


Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema, si as vrea un sfat inainte de a merge mai departe.

In 2002 tatal meu a girat o alta persoana pentru un credit la BCR. Timp de mai multi ani persoana respectiva si-a platit ratele, apoi din cauza unei probleme in familie (sotul a decedat) nu a mai putut continua platile. Banca a somat-o, a mers la banca si a negociat ca suma ramasa de platit (aproximativ 10 milioane lei vechi) sa fie platita in 3 transe.

Ultima transa a ramas neplatita, iar persoana respectiva a plecat din tara.

Asta se intampla acum 3 ani, si banca nu l-a anuntat pe tatal meu (in calitate de girant) despre aceasta problema.

Recent, banca a vandut creditul unei firme de recuperare credite, care a inceput sa ii sune si tachineze pe parintii mei.

Le-au zis ca restanta este acum de 43 milioane lei vechi, si ca o sa depuna un dosar la procuratura pentru recuperarea banilor.

As vrea sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, daca se va tine cont in instanta ca banca nu a incercat sa il contacteze pe girant (tatal meu) timp de mai multi ani, si daca se poate evita plata acestei restante.

Multumesc,
Mihai Lucian
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 01:01, 16 Decembrie 2010
Nu are ce cauta un asemenea dosar la procuror.Aceasta speta este de competenta instantei de judecata.
pana nu va lamuriti de cand dateaza datoria, cand a fost cedata creanta, nu le dati vreun ban si nu semnati angajamente de plata.
daca e mai veche 3 ani, e prescrisa
Nu cedati "tachinarilor" firmei de recuperare. Cereti, in scris, cuantumul datoriei acumulate, data ultimei plati a ratei (de la banca), data cand creanta bancii a fost cesionata acestei firme de recuperare. asa cum vi s-a raspuns anterior, daca au trecut 3 ani de la momentul ultimei rate din scadentar, datoria este deja prescrisa.
Succes in demersurile ce urmeaza sa le intreprindeti....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista recuperare dupa 8 ani de nepasare a bancii madlenn madlenn LA UN CONTRACT DE CREDIT PENTRU CUMPARARE ELECTROCASNICE DIN 2002 BANCA A VANDUT CREANTELE IN 2010 NU CUMVA S-A PRESCRIS?DE CE RECUPERATORII INSISTA DACA ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p In 2007 am luat un credit de la banca impreuna cu sotul meu. Am plecat din tara in acelasi an. Nu avem bunuri de nici un fel in tara si nu a girat nimeni ... (vezi toată discuția)