Ma confrunt cu urmatoarea problema, si as vrea un sfat inainte de a merge mai departe.
In 2002 tatal meu a girat o alta persoana pentru un credit la BCR. Timp de mai multi ani persoana respectiva si-a platit ratele, apoi din cauza unei probleme in familie (sotul a decedat) nu a mai putut continua platile. Banca a somat-o, a mers la banca si a negociat ca suma ramasa de platit (aproximativ 10 milioane lei vechi) sa fie platita in 3 transe.
Ultima transa a ramas neplatita, iar persoana respectiva a plecat din tara.
Asta se intampla acum 3 ani, si banca nu l-a anuntat pe tatal meu (in calitate de girant) despre aceasta problema.
Recent, banca a vandut creditul unei firme de recuperare credite, care a inceput sa ii sune si tachineze pe parintii mei.
Le-au zis ca restanta este acum de 43 milioane lei vechi, si ca o sa depuna un dosar la procuratura pentru recuperarea banilor.
As vrea sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, daca se va tine cont in instanta ca banca nu a incercat sa il contacteze pe girant (tatal meu) timp de mai multi ani, si daca se poate evita plata acestei restante.
pana nu va lamuriti de cand dateaza datoria, cand a fost cedata creanta, nu le dati vreun ban si nu semnati angajamente de plata.
daca e mai veche 3 ani, e prescrisa
Nu cedati "tachinarilor" firmei de recuperare. Cereti, in scris, cuantumul datoriei acumulate, data ultimei plati a ratei (de la banca), data cand creanta bancii a fost cesionata acestei firme de recuperare. asa cum vi s-a raspuns anterior, daca au trecut 3 ani de la momentul ultimei rate din scadentar, datoria este deja prescrisa.
Succes in demersurile ce urmeaza sa le intreprindeti....:)
Credit neplatit
irina_p
In 2007 am luat un credit de la banca impreuna cu sotul meu. Am plecat din tara in acelasi an. Nu avem bunuri de nici un fel in tara si nu a girat nimeni ... (vezi toată discuția)