avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Despre drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Despre drepturile de autor

Bună,
Am publicat recent două cărţi. Editura la care s-au publicat cărţile este şi editura pentru care eu lucrez. Deţinătorul editurii doreşte acum să semney un contract de cesiune a drepturilor de autor pentru ambele cărţi. Aş dori un sfat bun şi câteva hinturi. La ce anume ar trebui să fiu atentă şi ce anume ar trebui evit?
Vă mulţumesc!
O zi cât se poate de bună!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:55, 16 Decembrie 2010
Nu va sfatuiesc sa renuntati la drepturile de autor sau sa le cesionati. De ce sa nu scoateti dvs. ca autor banii de pe urma lor si sa-i scoata ei ?
Daca oferta lor de cesuine nu-i una exceptionala, mai bine refuzati-i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi. fiica mea a detinut in indiviziune o cota de ... km km Cesiune drepturi. Fiica mea a detinut in indiviziune o cota de 1/2 dintr-un imobil (constructii + teren), cealalta cota de 1/2 din imobil fiind detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Traducatorul poate cumpara copyrightul pentru o carte? Blu37 Blu37 Stiu ca o editura de la noi poate cumpara drepturile de a traduce si publica o carte straina prin licitatie. Dar un tranducator are dreptul sa negocieze cu ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta florin2014 florin2014 Am incheiat un contract de publicare a unei carti pentru evaluarea nationala cu o editura. In contract la unul din puncte se precizeaza: Autorul se obliga: sa ... (vezi toată discuția)