avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant vandut

Prin anii 2000 am vandut o parecela de pamant,(la aeropotrul otopeni) dar nu am luat de la notar actele de vanzare si in consecinta nu am putut-o radia de la sectia financiara. Anul trecut mi-a venit o citatie de la primaria unde am avut pamantul ca am impozit de platit pe toti ani din urma. se pare ca noul propietar nu si-a trecut pamantul la sectia financiara. ce pot face? Nu am acte de vanzare si nu mai stiu ce notar a fost.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:09, 16 Decembrie 2010
obtineti o copie a contractului autentificat de la cartea funciara.
luati legatura cu cel caruia i-ati vandut pamantul sa va dea o copie dupa contract.
Nu stim cine a cumparat (un vip?) a venit un individ, avocat cred pe care nu-l cunoastem, ne-a tot ,,,vrajit" ca sa semnam rapid sa nu se razgandeasca cumparatorul, ca oricum nu avem ce face cu pamantul, fiind langa aeroport nu-l va cumpara nimeni, bla, bla. Ne-a pacalilit. De ce oare nu si la trecut la primarie daca nu are nimic de ascuns?
Daca ati semnat la avocat...de fapt nu ati vandut nimic (pentru a opera transmiterea dreptului de proprietate catre cumparator, contractul trebuia semnat in fata notarului public, nu a avocatului)... Nici macar o procura de vanzare nu puteati da avocatului fara a merge la notar. In acest caz, sunteti inca proprietarii terenului si sunteti buni de plata.
Daca totusi ati fost la un notariat, mergeti acolo si solicitati o copie a contractului de v-c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de proprietate fiordeanoana fiordeanoana buna ziua. as vrea sa stiu cum sa procedez in cazul in care m.am trezit cu pamantul vandut fara ca eu sa stiu iar titlul de proprietate este la mine fara nici ... (vezi toată discuția)
Atentie la actele masinii ! bugariuciprian bugariuciprian Mi-am vandut masina personala in august 2013 unui individ care se ocupa de vanzare-cuparare de masini,am mers la un notar unde eu am semnat,am primit banii dar ... (vezi toată discuția)
Radiere masina maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem ... (vezi toată discuția)