avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina

buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem actele si sa o trecem pe numele lui ci a vandut-o mai departe...apoi acesta mai departe si tot asa, pana la vreo 4 proprietari iar in final nu se mai circula cu ea si cred ca a ajuns deja la fier vechi. voiam sa stiu cum facem noi sa nu mai platim impozit la primarie , vrem sa o radiem dar nu mai avem cartea. cumva tre sa se procedeze, dar cum?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 10 August 2013
Contactati notar public,dati declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt autoturismul - urmare instrainarii acestuia
Ulterior solicitati la autoritatea fiscala radierea auto la cererere de pe rolul fiscal
va multumesc mult de raspuns. Sa inteleg ca o pot radia doar de la primarie? cine este autoritatea fiscala?


"Rolul fiscal este registrul în care organele financiare ţin evidenţa impozitelor pentru fiecare contribuabil în parte."
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
maria_corina29, utilizator
Da,atat la primarie cat si la SPR
Pentru IPJ SPR ,puteti solicita radierea pe proprie raspundere,depunand documentele
Acte necesare radiere auto la cererea proprietarului

a) cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, însoţită de copia unui document care atestă deţinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
b) certificatul de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
c) plăcuţele cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
d) cartea de identitate a vehiculului dacă este menţionată în C.I.;
e) fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, sau a certificatului de atestare fiscală;
f) trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
g) documentele de identificare a solicitanţilor în original şi copii xerox;
h) declaraţia pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice în cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi, sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani.
Persoana juridica solicitanta a radierii trebuie sa depuna pe langa documentele mentionate mai sus si adresa, delegatie, copie act identitate delegat, copie CUI societate.




Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
ynocentta, utilizator
@ynocentta, cum poate radia masina de la politie daca nu mai detine:

- certificatul de inmatriculare;
- placutele cu nr de inmatriculare;
- cartea de identitate a vehiculului ?

Ce declaratie sa dea la notar din moment ce nu are nicio dovada ca masina a fost dezmembrata sau ca nu mai circula pe drumurile publice?

Pentru a radia o masina trebuie sa ai documente doveditoare ca acea masina iti apartine sau ti-a apartinut.

@maria-corina29 relateaza ca nu au facut actele, in consecinta nu avem avem cunostinta nici daca au facut vreun contract de vanzare-cumparare.

Parerea mea este ca trebuie sa ia legatura cu ultimul cumparator, daca se poate, si cu acesta sa "trateze" radierea masinii daca nu o mai foloseste, acesta sa ii restituie actele ptr a putea radia masina.
De cand cu timbrul de mediu, de transcriere nu cred ca mai este cazul .
cu primul cumparator, (desi acum s-a ajuns la al 4-lea) a fost facut un contract de vanzare cumparare pe care fratele meu, caci el a vandut masina, l-a pierdut. ce se intampla daca o declar furata? avand in vedere ca nu tata a semnat primul contract ci fratele meu. ar avea cineva de suferit? se lasa cu amenzi?

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit stefisis stefisis Am o Dacie 1310 si vreau sa o scot de la impozit, dar de la Primarie mi s-a zis ca daca nu duc o dovada de distrugere/vanzare ei nu o radiaza. Din cate stiu si ... (vezi toată discuția)
Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)