avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina

buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem actele si sa o trecem pe numele lui ci a vandut-o mai departe...apoi acesta mai departe si tot asa, pana la vreo 4 proprietari iar in final nu se mai circula cu ea si cred ca a ajuns deja la fier vechi. voiam sa stiu cum facem noi sa nu mai platim impozit la primarie , vrem sa o radiem dar nu mai avem cartea. cumva tre sa se procedeze, dar cum?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 10 August 2013
Daca declarati masina furata complicati inutil lucrurile.
Declararea in fals este considerata infractiune si se pedepseste conform codului penal.
Ori luati legatura cu ultimul cumparator si va "intelegeti" ori intentati actiune in instanta primului cumparator care avea obligatia sa inmatriculeze masina dupa cumparare prin care sa il obligati sa respecte prevederile legii.
o doamna de la primarie a zis sa mearga tata la notariat sa dea o declaratie pe proprie rasp ca masina nu mai e in circulatie de mult ca a dezmembrat si vandut masina pe bucati. mi-a dat si seria de la motor a masinii sa o declar acolo, in hartia aia. chiar asa simplu era si eu nu stiam? pe mine de la primarie ma interesa sa o scot ca plateam impozit de 7 ani degeaba...nici nu am luat pe masina cat am platit impozit pana acum.
Daca declara ce l-a sfatuit doamna de la primarie, ca a vandut masina pe bucati, cum va explica faptul ca masina facuta bucati a ajuns "intreaga" la 4 proprietari?
Doamna de la primarie i-a spus si cum procedeaza mai departe cu radiereaa de la politie?
Intreb ptr ca foarte multe persoane se afla in aceeasi situatie si nu cunosc o procedura clara. Poate procedura cunoscuta de doamna de la primarie este legala, se da o declaratie falsa la notar si apoi se radiaza masina de la politie (cum?, nu stim!), intre timp poate masina circula pe drumurile publice cu un sofer in necunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit stefisis stefisis Am o Dacie 1310 si vreau sa o scot de la impozit, dar de la Primarie mi s-a zis ca daca nu duc o dovada de distrugere/vanzare ei nu o radiaza. Din cate stiu si ... (vezi toată discuția)
Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)