avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

Am o vechime in munca de 24 ani neintrerupti . Cu toate acestea in luna noiembrie a.c am fost in somaj tehnic,conform OUG 4/2010.In cazul in care as fi disponibilizat de cate luni voi beneficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:29, 15 Decembrie 2010
Din Legea 76/2002:

Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical influenteaza cuantumul somajului? iosif.kramar iosif.kramar Buna dimineata! Lucrez de 24 de ani neintrerupti. In ultimele 5 luni am avut medical de la psihiatru. De luni cel mai probabil voi intra in preaviz pentru ... (vezi toată discuția)
Intarzierea depunerii actelor de somaj lilyana lilyana Mi s-a incheiat contractul de munca in 17 mai si, bazandu-ma pe niste promisiuni de munca, pana acum nu am depus actele de somaj. Am mai mult de 12 luni ... (vezi toată discuția)
Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)