avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contracte pentru plata contributiilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contracte pentru plata contributiilor

Buna seara,a-s avea o intrebare ,in legatura cu contributia pentru fondul la somaj,casa de pensii si casa de asigurari sociale,in cazul in care ,dupa expirarea indemnizatiei de somaj,pot cotiza benevol si cu ce suma se cotizeaza,stiu ca pt sanatate se plateste 5,5%,somaj 0,5%,pensii 10,5%,dar nu stiu daca din salariul mediu brut pe tara?
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
monica1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: monica1968 , utilizator 21:24, 18 Decembrie 2010
1. La Sanatate platiti la salariul minim brut pe economie.
2. La Pensii platiti 31,3% din venitul asigurat (care il stabiliti dvs. cat doriti de mic sau de mare).
3. La Somaj nu puteti incheia contract de asigurare decat daca aveti un venit profesional (salariu, PFA, II, asociat etc.) si sunteti asigurata si la Sanatate si Pensii.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate certificat medical, accident de munca simoichim simoichim care sunt notele contabile aferente unui certificat medical accident de munca atunci cand este platit din FAAMBP? Care sunt contributiile angajatorului si cele ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; sunt PFA profesie liberală si în declaratia 200 privinf veniturile realizate am o rubrică ... (vezi toată discuția)