avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa societatii solicitata de Finantele Publice
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa societatii solicitata de Finantele Publice

Buna ziua,

As dori daca se poate un sfat in legatura cu pasii ce ar trebui urmati in cazul solicitarii insolventei de catre Finantele Publice.
Speta este cam asa....societatea comerciala a ajuns la un cuantum al datoriilor catre bugetul de stat de aprox. 30000 lei (din cate cunosc acesta este pragul de la care se poate solicita insolventa unei societati comerciale) pe care nu le poate rambursa in intregalitate. Care sunt demersurile necesare pentru iesirea din impas? Exista varianta rezolvarii amiabile , respectiv stabilirea unui grafic de reesalonare al datoriilor astfel incat sa nu se continue acest demers al insolventei?
Mai poate fi reorganizarea societatii luata in calcul si, daca da, care sunt efectele acesteia , dat fiind faptul ca exista in derulare un contract de credit imobiliar si unul de leasing?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raimoto , utilizator 16:23, 16 Decembrie 2010
Buna seara .
Pragul este acum de 45000 de lei pentru solicitarea insolventei.
Marius Bote
Multumesc pt raspuns,am inteles acest aspect....ma puteti ajuta si in legatura cu celelalte intrebari ridicate?
Mi-ar fi de mare folos,multumesc anticipat.
Care sunt demersurile necesare pentru iesirea din impas?

Legea 85/2006 va obliga sa cereti deschiderea procedurii de insolventa in termen de 30 de zile de la aparitie
Exista varianta rezolvarii amiabile , respectiv stabilirea unui grafic de reesalonare al datoriilor astfel incat sa nu se continue acest demers al insolventei?

Se poate , dar este mai avantajos deschiderea procedurii deoarece in acest caz nu se mai calculeaza dobanzi si penalizari la debitele restante
Mai poate fi reorganizarea societatii luata in calcul si, daca da, care sunt efectele acesteia , dat fiind faptul ca exista in derulare un contract de credit imobiliar si unul de leasing?

Efectele nu pot fi decat 2
-reusita reorganizarii
-esecul reorganizarii = faliment
Multumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de insolventa solange_some solange_some O firma pentru care s-a deschis procedura de insolventa are voie sa achite partial din datoria catre creditorul care a deschis actiunea ? (vezi toată discuția)
Insolventa sc rebecaiban rebecaiban CARE ESTE SUMA MAXIMA PENTRU INAINTAREA PROCEDURII DE INSOLVENTA A UNEI SC? (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)