avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la un grad de invaliditate la altul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la un grad de invaliditate la altul

buna seara,am 51 ani,sunt pensionata pe caz de boala de 12 ani,cu probleme pe sistem nervos,cind am fost la comisie anul acesta m_a mutat de la grupa a 2_a la grupa a 3_a,mi_a spus ca asa nu o sa_mi pierd pensia si ca era necesara aceasta schimbare in urma legii care s_a dat,intrebarea mea este chiar o sa ramin cu pensia de boala sau ma pot astepta sa mi_o taie,si daca la grupa a 3_a am aceias pensie adica 420 ron,caci pina acum vad ca nu mi_a umblat la ea,ori urmeaza in viitor sa primesc bani mai putini fiind data la grupa a 3 _a?nu imi cunosc drepturile.va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:04, 16 Decembrie 2010
Din mesajul dvs. rezulta ca serviciul de expertiza medicala v-a schimbat gradul de invaliditate, deci n-o sa va "taie" nimeni pensia. In baza deciziei medicale de trecere de la gradul II de invaliditate la gradul III de invaliditate, casa de pensii va emite o decizie de pensie de invaliditate gradul III.

Care va fi cuantumul pensiei, nu va poate spune nimeni. Totul depinde de stagiul realizat de dvs., de stagiul complet de cotizare si de stagiul potential (acesta este un stagiu care se acorda beneficiarilor de pensie de invaliditate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate leus leus Am o verisoara (femeie) care are 42-43 de ani are aproape 22 de ani de serviciu dintre care are 9 ani si 10 luni in grupa a II de munca , tura de noapte12 ... (vezi toată discuția)
Exista o lista cu bolile cronice pentru pensionare? aureliamoldovan aureliamoldovan As dori sa stiu daca exista o lista cu bolile cronice pt pensionare.In caz ca nu exista,as dori sa aflu daca epilepsia intra in categoria bolilor cronice pt ... (vezi toată discuția)