avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITATIE,PARTE RESPONSABILA CIVILMENTE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITATIE,PARTE RESPONSABILA CIVILMENTE

Buna seara,

Va rog frumos am nevoie de ajutor.

Societatea noastra a inchiriat o semiremorca ( transport marfa alimentar) la societatea X iar societatea X a subinchiriat acest bun la societatea Y.
Societatea Y fiind o societate de transport si detinand, cap tractor si sofer.
Soferul societatii Y a avut accident si au fost 2 persoane ranite.
Acum ,( un an mai tarziu) societatea noastra este chemata in instanta ca parte responsabila civilmente in procesc cu persoanele ranite in calitate de parte vatamata.
Intrebare:
1.Suntem obligatii sa ne prezentam in instanta tinand cont ca noi nu avem nici-o relatie comerciala cu societatea Y sau cu soferul acesteia ?

Cel mai recent răspuns: Pema , utilizator 22:22, 18 Aprilie 2011
Depuneti dovezi in acest sens(contract inchiriere,etc), si solicitati scoaterea dvs.din cauza, daca va considerati nevinovati!
Adresati-va cu inscris in care mentionati pozitia uniitati dvs.catre instanta de judecata care v-a citat,facand referire in acesta la numarul de dosar si la termenul de judecata.
Este bine ca inscrisul sa il transmiteti prin recomandata cu confirmare de primire
Pema a scris:

Buna seara,

Va rog frumos am nevoie de ajutor.

Societatea noastra a inchiriat o semiremorca ( transport marfa alimentar) la societatea X iar societatea X a subinchiriat acest bun la societatea Y.
Societatea Y fiind o societate de transport si detinand, cap tractor si sofer.
Soferul societatii Y a avut accident si au fost 2 persoane ranite.
Acum ,( un an mai tarziu) societatea noastra este chemata in instanta ca parte responsabila civilmente in procesc cu persoanele ranite in calitate de parte vatamata.
Intrebare:
1.Suntem obligatii sa ne prezentam in instanta tinand cont ca noi nu avem nici-o relatie comerciala cu societatea Y sau cu soferul acesteia ?
2.Intre timp am depus la dosar contractul de inchiriere intre societatea noastra si societatea X dar in continuare figuram ca parte responsabila civilmente.
Avand in vedere cele aratate mai sus se poate stabili Lipsa de temei juridic pentru introducerea in cauza a societatii noastre in calitate de parte responsabila civilmente, intrucat, pe de o parte semiremorca implicata in accident se afla sub paza juridica a partii responsabile Firma X sau Y iar pe de alta parte intre societatea noastra si inculpatul, SOFERUL...angajat la Firma Y nu au existat si nu exista raporturi de prepusenie care sa justifice o eventuala raspundere civila pentru aceasta.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte responsabila civilmente accident Pema Pema Buna ziua, Va rog frumos am nevoie de ajutor. Societatea noastra a inchiriat o semiremorca ( transport marfa alimentar) la societatea X iar societatea ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta kutuabe kutuabe Buna ziua!Exista sanse de castigare a cauzei in urmatoarea speta,prin contestarea amenzii? Firma de transporturi \"x\" (locatar)din Focsani,presteaza sevicii ... (vezi toată discuția)
Casco- actiune regres conducator auto rallu28 rallu28 Buna seara Indraznesc sa va retin atentia cu o speta tare interesanta si in acelasi timp cu rugamintea de a-mi oferi cateva sfaturi care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)