avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce sa fac
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce sa fac

buna seara nu stiu daca am nimerit tocmai bine dar am o problema spinoasa si mi-e frica sa nu dau gres>urmeaza sa vand o casa unor tineri prin programul prima casa banca le acorda 44000e ei dau avans 3000 iar restul de 6000 ar trebui sa-lea din fonduri proprii pe care ei nu le au, dar doresc ca in 6 luni sa mi achite integral.Eu la momentul vanzarii va trebui sa declar ca am primit bani toti ceea ce nu e adevarat.ce ma sfatuiti sa fac in acest caz.Ce acte notariale trebuiesc facute ca eu sa fiu sigura ca in cele 6 luni imi voi recupera restul de bani.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ariana1979 , utilizator 23:41, 21 Decembrie 2010
Pact comisoriu de gr.IV - daca nu va dau banii la termen, contractul este rezolvit de plin drept, redeveniti proprietar si ramaneti cu avansul.
Este delicata problema dvs, in sensul ca, la vanzare trebuie sa declarati ca ati primit intregul avans cuvenit. La notar, nu cred ca, ar fi indicat sa mergeti cu cumparatorii si sa le cereti sa va dea o declaratie notariala pe proprie raspundere cum ca, in urmatoarele 6 luni veti primi diferenta de avans, care este mai consistenta decat ceea ce veti primi la perfectarea vanzarii. Asadar, mare atentie, la modul in care veti decide sa procedati. Sfatuiti-i pe cei doi cumparatori sa faca un credit de nevoi personale pentru suma pe care trebuie sa v-o dea cu titlu de avans si pe care, acum, nu o au, sau sa faca rost de acesti bani, astfel incat la vanzare, dvs sa primiti, in mod corect suma ce vi se cuvine, urmand ca, diferenta sa va fie virata in cont din creditul ipotecar pe care, ei il vor contracta. Cu pactul comisoriu de rang 4 (asa cum v-a fost recomandat anterior), aveti de tras, chiar daca, acesta nu presupune recuperarea banilor in instanta.
Inca o data, MARE atentie....... si succes :)
monica.voinea a scris:

aveti de tras, chiar daca, acesta nu presupune recuperarea banilor in instanta.

Ce are de tras????
Ce recuperare a banilor? @ariana1979 este vanzatorul!
Ramane cu avansul, deci este in castig oricum ar fi.
adutescu a scris:

monica.voinea a scris:

aveti de tras, chiar daca, acesta nu presupune recuperarea banilor in instanta.

Ce are de tras????
Ce recuperare a banilor? @ariana1979 este vanzatorul!
Ramane cu avansul, deci este in castig oricum ar fi.

Nu uitati, dle consilier juridic, ca, acei cumparatori vor angaja un credit de la banca, pe care vanzatoarea il va ridica dupa ce, sunt perfectate formalitatile la CF. este mult mai dificil ca banca sa accepte la finantare un astfel de contract de vanzare-cumparare, mai ales ca, ordinea de incheiere a celor doua contracte este: vanzarea la notar, apoi creditul la banca.......................:)
Nici eu nu cred ca banca va fi de acord cu un contract de vanzare-cumparare cu pact comisoriu de gradul IV.
Ar mai fi si varianta incheierii cu cei doi cumparatori, pe langa contractul de v-c. a unui contract de imprumut pentru suma de 6000 euro, cu obligatia de restituire in termen de 6 luni, dar, din pacate, in cazul in care cei doi nu isi respecta obligatia de plata la termen, va trebui sa apelati la instanta.
Mare grija.

Alte discuții în legătură

Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare dispensare medicale prin notariat irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu grad iv crisssu crisssu Cine este proprietarul? O persoana fizica vinde unei societati un teren in 2006, primeste avansul iar restul de pret urmeaza sa il primesca in momentul in ... (vezi toată discuția)