Pe 27 aprilie 2003 un minor in varsta de 15 ani a achizitionat de la un magazin GSM un telefon mobil prin abonament fara stirea parintilor si .dupa numai 3 luni acel telefon i s-a furat..La cateva luni am primit acasa un plic prin care ma instiinta ca am de plata 2.700.000 lei vechi.M-am dus la acel magazin si am rugat vanzatorul sa-mi arate contractul acelui abonament.I=am demonstrat ca nu este semnatura mea pe acel document si ca atare sa fiu lasat in pace.Au trecut ani buni timp in care sporadic mai primeam cate un telefon de la nu stiu ce firma din Bucuresti care a primit imputernicire de la firma ORANGE sa recupereze banii.Acum de curand am primit un nou plic prin care eram instiintat la plata altei sume adica 8.300.000 lei vechi.VA ROG!!!!! CE MA SFATUITI SA FAC???
Intr-adevar, datoria se prescrie dupa 3 ani( 2006) , asa ca, nu va mai pot executa. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti dumneavoastra este sa ramaneti in pasivitate, adica sa nu faceti nicio plata catre ei. Pana la urma vor ceda si nu va vor mai agasa cu hartii.