avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura telefonie mobila si firma recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura telefonie mobila si firma recuperare

Buna ziua,
Am primit o notificare de plata de la Eos KSI prin care ma instiinteaza ca as avea de platiti o suma ce rezulta din neindeplinirea obligatiilor contractuale catre firma ORANGE.Problema e ca nu stiu sa mai am vreo factura neplatita care ORANGE.Am avut abonament la ei pana in luna iulie 2005 cand l-am reziliat(perioada in care am fost abonat la ei a fost de 7 ani).Cand am renuntat la contract stiu ca mi-am platit toate datoriile.Partea proasta e ca nu mai am nici facturi,nici contractul cu Orange,nici chitante(dupa 9 ani de zile cine le-ar mai paastra).
Intrebarea e ca sa fac.Sa le raspund sau sa ii las in pace.Am citit ca datoria chiar daca ar fi sa existe(eu stiu ca nu e)se prescrie dupa 3 ani.Pe alt forum am vazut ca ar fi bine sa le scriu,sa le cer documente justificative pentru aceasta datorie si modul in care m-au mai instiintat pana acum de existenta ei(mentionez ca nu am primit in toti acesti ani nici din partea Orange nici din alta parte vreo instiintare de plata).Ei ma ameninta ca daca nu platesc trimit instiintare catre executorul judecatoresc pentru executare silita.Fara sa am cunostinte juridice dar executare nu se face in urma unei hot judecatoresti?Deci ar fi trebuit sa fiu citat pt proces..
Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 18:50, 12 Februarie 2014
Chiar daca ati fi avut datorii, acestea, vechi de mai bine de 9 ani s-au prescris, asa ca nu trebuie platite de dvs! Intr-adevar, nu au nici cum sa va trimita dosarul la executorul judecatoresc in lipsa unei hotarari judecatoresti, un contract de telefonie nefiind unul dintre contractele care reprezinta titlu executoriu pentru a fi trimise la executorul judecatoresc fara a mai fi necesara obtinerea unei hotarari judecatoresti de la instanta, in prealabil!
multumesc pentru raspuns...cum am zis eu nu stiu de nici o datorie..cu toate astea m-a deranjat faptul in sine,tonul din scrisoarea primita,minciunile din ea(ca am fost instiintat de neinumarate ori si am raspuns negativ),faptul ca au datele mele personale fara sa le furnizez...de aceea am intrebat daca pot sa le solicit in baza caror acte imi trimit ei somatii de plata si daca nu stiu ca legea din romania prescrie o datorie in 3 ani...pot sa-i acuz de santaj,rea credinta,hartuire?
Parerea mea este sa le solicitati sa va raspunda in scris care este factura/sunt facturile in baza carora va notifica; ulterior puteti sa le raspundeti ca oricum sunt prescrise si, pe cale de consecinta, ca nu intelegeti in aceste conditii sa le mai achitati (avand in vedere ca sustineti ca deja le-ati mai achitat o data) si cam atata! Este mai bine si pentru dvs. sa nu va complicati suplimentar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu o societate de recuperari creante - nedumerire oanna nec oanna nec eos-ksi trimite instiintare,2august 2010 ,ca am de platit la orange o factura de 615ron ,factura veche din 2005 sau chiar 2004 ,nu tin minte data .au facut ... (vezi toată discuția)
Despre prescriptie darkangl_ro1 darkangl_ro1 O datorie din 2001- cu Orange preluat de EOS KSI, o firma de recuperare creante. Un ctr. de telefonie mobila pe termen de 1 an de zile, mi-a venit somatie de ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)