avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Cat ma costa un proces, prin care sa retrag numele meu de familie fostei sotii? Mama mea traieste si s-a suparrat cand a aflat ca fosta poarta numele bunicului meu(fost notar sef in Sibiu). Eu am considerat ca trebuie sa fiu un domn, insa nu se mai poate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:18, 16 Decembrie 2010
In urma hotatararii de divort ,care probabil este definitiva si irevocabila la aceasta ora, ati fost de acord ca sotia sa pastreze numele dobandit prin casatorie conform art.40 al.1 c.fam.
Fiind o hotarare definitiva si irevocabila,nu mai puteti reveni asupra ei.
poate o convingeti sa il schimbe pe cale administrativa. nu puteti s-o obligati, iar in instanta nu aveti sanse din moment ce dvs i-ati permis sa va pastreze numele
incercati s-o impacati pe mama cu ideea, nu stie nimeni ca fosta nora poarta acelasi nume cu fostul notar sef

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume familie viorelmirza viorelmirza Cum as putea proceda si cat m-ar costa sa-i retrag fostei sotii numele meu de familie? Cu toate ca in cererea de divort ea ceruse sa revina la fostul ei nume, ... (vezi toată discuția)
Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la solicitarea fostului sot alfa_omega alfa_omega Prin sentinta de divort sotul a fost de acord ca fosta sotie sa poarte numele dobandit prin casatorie. de la divort au aparut conflicte majore si acuze ... (vezi toată discuția)