avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu de cotizare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu de cotizare somaj

A fost cumva modificata perioada stagiului de cotizare necesar pentru primirea ajutorului de somaj, in sensul diminuarii acesteia de la 12 luni de cotizare in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii la 12 luni de cotizare in ultimele 12 luni ?
Spun colegii ca nu li se primesc actele la somaj pentru acest motiv.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:54, 17 Decembrie 2010
1. Nu s-a modificat nimic in acest sens.
2. Colegii sa va spuna ce motiv legal a invocat AJOFM de nu a primit dosarele.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am aflat temeiul legal:
Legea 233/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 831 din 13 decembrie 2010

2. Dupa articolul 37 se introduce un nou articol, articolul 37^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj. ''

E cel putin ciudat cum a trecut necomentata legea, avand in vedere cate ,,daune'' produce, mai ales in randul societatilor de constructii (cum e cazul nostru). E aberant sa-i tai omului dreptul de subzistenta , dar sa-l pui sa cotizeze an de an ...
1. E mai mult decat ciudat: pe 10.12.2010 a aparut OUG 108/2010 care modifica Legea 76/2002 si pe 13.12.2010 a aparit Legea 233/2010 care face alte modificari la Legea 76/2002.
2. De ce nu s-au unit amandoua intr-o singura lege? E cam dubiosa treaba!
3. Acum trebuie sa le citesc sa ma lamuresc ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa perioada determinata irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am fost angajata pe perioada determinata de 3 luni de zile cu perioada de proba de 3 luni. Dupa 1 luna si 15 zile mi s-a comunicat ca nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? abaza.codrut abaza.codrut as vrea sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj?am 5 ani la acceiasi firma pana anul trecut nu am mai fost in somaj ,anul trecut am intrat in somaj din ianuarie ... (vezi toată discuția)
Somaj ela30 ela30 Buna seara, Stiti cumva daca s-a modificat legea somajului?Un angajat caruia i s-a desfintat postul vrea sa beneficieze de somaj.Ajofm-ul i-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)